Przygotowanie kęsów ciasta do wypieku i wypiek ciast T.3.3. Podręcznik do nauki zawodu Piekarz Technik technologii żywności / Krystyna Jarosz WSiP Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne 36,90 zł |
Kategorie

Przygotowanie kęsów ciasta do wypieku i wypiek ciast T.3.3. Podręcznik do nauki zawodu Piekarz Technik technologii żywności

podręcznik

Przygotowanie kęsów ciasta do wypieku i wypiek ciast T.3.3. Podręcznik do nauki zawodu Piekarz Technik technologii żywności - opis produktu:

W podręczniku omówiono dokładnie rozrost ciasta. Wskazano, jak proces ten przebiega w piekarniach rzemieślniczych, a jak w dużych zakładach.
Zaprezentowano różne metody wypieku pieczywa. Wskazano parametry, które należy brać pod uwagę, aby otrzymać produkt wysokiej jakości. Opisano różnego rodzaju piece piekarskie. Starannie scharakteryzowano czynniki wpływające na wydajność wypieku. Podano przykłady jej obliczania. Poświęcono dużo uwagi jakości zdrowotnej żywności i wskazano sposoby monitorowania krytycznych punktów kontroli.
S
Szczegóły
  • RRecenzje
  • Podręcznik
  • Przygotowanie kęsów ciasta do wypieku i wypiek ciast T.3.3. Podręcznik do nauki zawodu Piekarz Technik technologii żywności
Średnia ocena:
4.4
    5
    1
    0
    1
    0
Twoja ocena:
imię, nazwisko lub nick:
Twoja recenzja:
Wprowadź tekst z obrazka:

W przypadku naruszenia Regulaminu Twój wpis zostanie usunięty.

Uwaga!!! Nie jesteś zalogowany. zaloguj się by zgłosić recenzję do konkursu i mieć szansę na wygraną w cotygodniowym plebiscycie!


Podobał Ci się ten tytuł? Zainspirował Cię? A może nie zgadzasz sie z autorem, opowiedz nam o tym, opisz swoje doznania związane z lekturą.

Ciekawe pomysły Gandalfa

  • W podręczniku zaprezentowano wiedzę na temat możliwości korzystania z różnych źródeł informacji o produktach i usługach reklamowych, rozpoznania rynku produktów i usług reklamowych na podstawie analizy ekonomicznej i marketingowej. Podkreślono znaczenie stosowania narzędzi marketingu i...

  • W podręczniku zaprezentowano wiedzę na temat planowania etapów produkcji środków reklamowych, wykorzystania wiedzy i umiejętności z zakresu towaroznawstwa do realizacji określonych zadań, a także sporządzania harmonogramu przygotowania środków reklamowych. Wskazano metody i techniki produkcji...

  • W podręczniku omówiono szczegółowo wymagania jakościowe dotyczące pieczywa. Wskazano błędy technologiczne prowadzące do konkretnych wad wytwarzanych produktów. Opisano rodzaje transportu wewnętrznego i zewnętrznego pieczywa. Dokładnie scharakteryzowano metody chłodzenia pieczywa. Przedstawiono...

  • Podręcznik do nauki zawodu technik informatyk realizujący treści z zakresu części 1 kwalifikacji E.12 (Przygotowanie stanowiska komputerowego do pracy). Przekazuje wiedzę i uczy umiejętności związanych z przygotowaniem komputera do pracy, bezpiecznym posługiwaniem się oprogramowaniem komputerowym...

  • Podręcznik do nauki zawodu technik informatyk realizujący treści z zakresu części 1 kwalifikacji E.12 (Przygotowanie stanowiska komputerowego do pracy). Przekazuje wiedzę i uczy umiejętności związanych z bezpieczeństwem posługiwania się sprzętem komputerowym, zgodnego z prawem korzystania z...

  • Publikacja jest podręcznikiem do przedmiotu Przygotowanie produkcji, a także lekturą uzupełniającą dla zarządzania produkcją. Przeznaczona zarówno dla studentów wyższych uczelni na kierunku Zarządzanie i Inżynieria produktu, jak i dla specjalistów zajmujących się zarządzaniem produkcją w praktyce....