SPRAWDŹ STATUS ZAMÓWIENIA
POMOC I KONTAKT
Ulubione
Kategorie

Mąka i woda (twarda)

O Akcji

Akcja Podziel się książką skupia się zarówno na najmłodszych, jak i tych najstarszych czytelnikach. W jej ramach możesz przekazać książkę oznaczoną ikoną prezentu na rzecz partnerów akcji, którymi zostali Fundacja Dr Clown oraz Centrum Zdrowego i Aktywnego Seniora. Akcja potrwa przez cały okres Świąt Bożego Narodzenia, aż do końca lutego 2023.
Dowiedz się więcej
  • Promocja
    image-promocja

książka

Wydawnictwo Znak
Data wydania 2021
Oprawa twarda
Liczba stron 272
  • Wysyłamy w 2 - 3 dni + czas dostawy
  • DPD dostawa za półdarmo

Opis produktu:

Uwielbiasz smak i zapach świeżego pieczywa?

Naucz się krok po kroku przygotowywać doskonałe chleby, bułki, bagietki, chałki i inne wypieki.

Nie potrzebujesz wielu dni, by wyhodować doskonały zakwas, i skomplikowanych receptur, by zrealizować swoje kulinarne marzenia. Wspaniałe, chrupiące pieczywo przygotujesz znacznie łatwiej i szybciej, niż myślisz.

Sabina Francuz pokazuje, jak przejść drogę od najprostszych chlebków z patelni i wypieków w 15 minut do wyrafinowanego pieczywa.

Opracowując przepisy do książki, kierowałam się słowami przyjaciół i klientów Głodnych Kawałków. Ich reakcje zawsze były najlepszym papierkiem lakmusowym każdego mojego pomysłu.

Uprościłam sposoby wykonania, składniki i gramatury, tak aby bez problemu przeprowadzić początkujących piekarzy przez ścieżkę pierwszych doświadczeń. Wszystkie przepisy zostały wykonane, a wypieki skonsumowane i surowo ocenione, abym z czystym sumieniem mogła oddać książkę w Twoje ręce.

Daj się poprowadzić - czytaj uważnie polecenia i stosuj się do nich, a berło władcy glutenowego królestwa i rozkosze podniebienia niebawem będą Twoje. Kolejny ruch należy do Ciebie.

Sabina Francuz

Dowiedz się, jak przygotować:

superprosty chleb z ziemniakami
żytni z dynią i kaszą owsianą
bułeczki makowe
bourekas
placek śniadaniowy z czarnuszką
wytrawną chałkę orkiszową z ziołami
cebularze orkiszowe
chaczapuri adżarskie
brioszki
precle jerozolimskie
bajgle
grecką pitę
focaccię z solanką.
Chleb niejedno ma imię. Na całym świecie je się wypieki z lokalnych zbóż i choć w każdym rejonie wyglądają one nieco inaczej, łączą je niezwykły zapach i to, że stanowią podstawę wielu jadłospisów.

Ta książka udowadnia, że pyszny chleb może upiec każdy!
S
Szczegóły
Dział: Książki
Promocje: nagrody literackie,  IBBY Polska Sekcja,  Narodowy Program Rozwoju Czytelnictwa
Wydawnictwa: Znak
Kategoria: kulinaria
Wydawnictwo: Znak
Oprawa: twarda
Okładka: twarda
Rok publikacji: 2021
Wymiary: 165x235
Liczba stron: 272
ISBN: 9788324073825
Wprowadzono: 16.09.2021

Książkowe bestsellery z tych samych kategorii

Krew, która nas dzieli Książka 41,10 zł
Dodaj do koszyka
Galicja (twarda) Książka 110,72 zł
Dodaj do koszyka
Ostra Książka 37,50 zł
Dodaj do koszyka
Urban Biografia (twarda) Książka 51,80 zł
Dodaj do koszyka
Drugie imię. Septologia 1-2 Książka 37,76 zł
Dodaj do koszyka

RECENZJE - książki - Mąka i woda - Sabina Francuz

Zaloguj się i napisz recenzję - co tydzień do wygrania kod wart 50 zł, darmowa dostawa i punkty Klienta.

0/5 ( brak ocen )
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Wpisz swoje imię lub nick:
Oceń produkt:
Napisz oryginalną recenzję: