SPRAWDŹ STATUS ZAMÓWIENIA
POMOC I KONTAKT
Ulubione
Kategorie

Język angielski zawodowy. Technik żywienia i usług gastronomicznych, Technik usług kelnerskich

Zeszyt ćwiczeń

O Akcji

Akcja Podziel się książką skupia się zarówno na najmłodszych, jak i tych najstarszych czytelnikach. W jej ramach możesz przekazać książkę oznaczoną ikoną prezentu na rzecz partnerów akcji, którymi zostali Fundacja Dr Clown oraz Centrum Zdrowego i Aktywnego Seniora. Akcja potrwa przez cały okres Świąt Bożego Narodzenia, aż do końca lutego 2023.
Dowiedz się więcej
  • Promocja
    image-promocja

podręcznik

Wydawnictwo WSiP Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne
ISBN 9788302192944

     

  • Wysyłamy w 24h

Opis produktu:

Zeszyt ćwiczeń opracowany z myślą o osobach uczących się języka angielskiego jako języka zawodowego. Zawiera specjalistyczne słownictwo nazwy surowców, półsurowców, gotowych potraw, sprzętu specjalistycznego używanego w gastronomii oraz poszczególnych technik gastronomicznych. Autorzy ćwiczeń kładą duży nacisk na komunikację z gościem, jego profesjonalną obsługę, a także na organizację pracy i radzenie sobie ze stresem.
Publikacja podsuwa także słownictwo przydatne podczas poszukiwania pracy (wakacyjnej i stałej) w międzynarodowym środowisku uczy czytać ze zrozumieniem ogłoszenia o pracę, pokazuje, jak napisać CV i list motywacyjny, podpowiada zwroty potrzebne w czasie rozmowy kwalifikacyjnej.
Zeszyt ćwiczeń szlifuje niemal wszystkie umiejętności ważne w posługiwaniu się językiem obcym, w tym słuchanie i rozumienie (dzięki nagraniom dostępnym pod kodami QR) oraz poprawne mówienie (dzięki zadaniom do rozwiązywania w parach). Mamy tu także propozycje tematów do pisania, a w każdym dziale znajduje się dłuższy tekst czy dialog do treningu czytania. Ćwiczenia gramatyczne są zawsze poprzedzone krótkim przypomnieniem podstawowych zasad.
Po wykonaniu wielu różnorodnych zadań, podnoszących kompetencje językowe, przyszły technik żywienia i usług gastronomicznych albo przyszły technik usług kelnerskich lepiej zrozumie materiał, utrwali wiadomości i słownictwo branżowe.
S
Szczegóły
Dział: Podręczniki szkolne
Kategoria: językowe,  angielski,  zawodowy
Wydawnictwo: WSiP Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne
Oprawa: miękka
Okładka: miękka

RECENZJE - Podręcznik - Język angielski zawodowy. Technik żywienia i usług gastronomicznych, Technik usług kelnerskich, Zeszyt ćwiczeń

Zaloguj się i napisz recenzję - co tydzień do wygrania kod wart 50 zł, darmowa dostawa i punkty Klienta.

0/5 ( brak ocen )
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Wpisz swoje imię lub nick:
Oceń produkt:
Napisz oryginalną recenzję: