SPRAWDŹ STATUS ZAMÓWIENIA
POMOC I KONTAKT
Ulubione
Kategorie

Podano do stołu

Dlaczego prawie wszystko, co nam dotąd mówiono o jedzeniu, nie jest prawdą

O Akcji

Akcja Podziel się książką skupia się zarówno na najmłodszych, jak i tych najstarszych czytelnikach. W jej ramach możesz przekazać książkę oznaczoną ikoną prezentu na rzecz partnerów akcji, którymi zostali Fundacja Dr Clown oraz Centrum Zdrowego i Aktywnego Seniora. Akcja potrwa przez cały okres Świąt Bożego Narodzenia, aż do końca lutego 2023.
Dowiedz się więcej
  • Promocja
    image-promocja

książka

Wydawnictwo Luna
Data wydania 2023
Oprawa miękka
Liczba stron 336

Opis produktu:

<p><em>Czy śniadanie rzeczywiście jest najważniejszym posiłkiem dnia?</em></p><p><em>Czy liczenie kalorii ma sens?</em></p><p><em>Czy istnieją dowody na to, że kawa jest dla nas szkodliwa?</em></p><p>Dzięki swoim pionierskim badaniom profesor Tim Spector obala te i wiele innych mitów na temat jedzenia. W książce <em>Podano do stołu</em> analizuje skandaliczny brak wiarygodnych badań stojących za wieloma planami dietetycznymi, oficjalnymi zaleceniami i cudownymi kuracjami, i zachęca nas do ponownego przemyślenia naszej relacji z jedzeniem - nie tylko dla naszego zdrowia jako jednostek, ale dla przyszłości planety.</p><p>NR 1 NA LIŚCIE BESTSELLERÓW `SUNDAY TIMESA`, bestseller Amazona</p><p>`Fascynujące i krytyczne spojrzenie na popularne mity o jedzeniu`.</p><p>Michael Mosley, autor książki <em>Jelita wiedzą lepiej</em></p><p>`Ta książka powinna być dostępna na receptę`.</p><p>Felicity Cloake, autorka książek, dziennikarka specjalizująca się w kulinariach</p><p>`Rewolucja żywieniowa już trwa, a Tim Spector stał się jednym z jej pionierów. To, co pisze, jest pouczające i niezwykle aktualne`.</p><p>Yotam Ottolenghi, pisarz, restaurator i pisarz kulinarny</p><p>`Ta książka pomoże ci zdecydować, co dodać do listy następnych zakupów w sklepie spożywczym To jedna z najbardziej klarownych i przystępnych książek o odżywianiu, jakie czytałam. Odświeżająco bezstronna, głęboko pouczająca i wolna od modnych zasad dietetycznych`.</p><p>Bee Wilson, `Guardian`</p><p>`Dementuje dekady fałszywych informacji. <em>Podano do stołu</em> to fascynująca lektura`.</p><p>Tony Turnbull, `The Times`</p><p>`<em>Podano do stołu</em> to przebój literatury na temat żywienia`.</p><p>Niall Toner, `Sunday Times`</p><p>`Obok tej książki nie można przejść obojętnie. Jest punktem wyjścia do dyskusji na temat żywienia w Polsce`.</p><p>dr inż. Agnieszka Leciejewska, specjalista dietetyk</p><p> </p>
S
Szczegóły
Dział: Książki
Kategoria: kulinaria,  poradniki,  zdrowie,  dietetyka
Wydawnictwo: Luna
Oprawa: miękka
Okładka: miękka
Rok publikacji: 2023
Wymiary: 200x140
Liczba stron: 336
ISBN: 9788367510745
Wprowadzono: 02.03.2023

RECENZJE - książki - Podano do stołu, Dlaczego prawie wszystko, co nam dotąd mówiono o jedzeniu, nie jest prawdą - Tim Spector

Zaloguj się i napisz recenzję - co tydzień do wygrania kod wart 50 zł, darmowa dostawa i punkty Klienta.

0/5 ( brak ocen )
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Wpisz swoje imię lub nick:
Oceń produkt:
Napisz oryginalną recenzję: