SPRAWDŹ STATUS ZAMÓWIENIA
POMOC I KONTAKT
Ulubione
Kategorie

Procesy technologiczne w gastronomii. Kwalifikacja HGT.02. Zeszyt ćwiczeń do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych. Przygotowanie i wydawanie dań. Część 1

O Akcji

Akcja Podziel się książką skupia się zarówno na najmłodszych, jak i tych najstarszych czytelnikach. W jej ramach możesz przekazać książkę oznaczoną ikoną prezentu na rzecz partnerów akcji, którymi zostali Fundacja Dr Clown oraz Centrum Zdrowego i Aktywnego Seniora. Akcja potrwa przez cały okres Świąt Bożego Narodzenia, aż do końca lutego 2023.
Dowiedz się więcej
  • Promocja
    image-promocja

Opis produktu:

Wydanie 2022 wzbogacone o:

- nowe terminy w słowniku podstawowych terminów kulinarnych,

- metodę sous-vide, konfitowanie, sitr-fry wraz z ćwiczeniami i wskazówkami praktycznymi,

- zastosowanie techniki Pacojet przy szykowaniu potraw słodkich (sorbety) i wytrawnych (puree),

- mikrozioła, ich rodzaje i zastosowanie,

- ćwiczenia z wykonywania mieszanek przypraw - garam masala, curry, przyprawa 5-smaków,

- zastosowanie kwiatów jadalnych w kuchni,

- potrawy z warzyw korzeniowych, np. gratin selerowe, puree z selera i pietruszki,

- sporządzanie potraw z warzyw strączkowych - humusy, pasta z białej fasoli,

- przygotowywanie konfitowanego żółtka i jego zastosowanie w potrawach,

- rodzaje makaronów przemysłowych,

przepisy uzupełniające (niezwiązane z powyższymi tematami) - sałatka nicejska, kaszotto wegańskie.
S
Szczegóły
Dział: Podręczniki szkolne
Kategoria: podręczniki zawodowe,  branża gastronomiczna
Wydawnictwo: WSiP Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne
Oprawa: miękka
Rok publikacji: 2022
Wymiary: 170x240
Liczba stron: 400

RECENZJE - Podręcznik - Procesy technologiczne w gastronomii. Kwalifikacja HGT.02. Zeszyt ćwiczeń do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych. Przygotowanie i wydawanie dań. Część 1

Zaloguj się i napisz recenzję - co tydzień do wygrania kod wart 50 zł, darmowa dostawa i punkty Klienta.

4.5/5 ( 20 ocen )
  • 5
    17
  • 4
    0
  • 3
    0
  • 2
    2
  • 1
    1

Wpisz swoje imię lub nick:
Oceń produkt:
Napisz oryginalną recenzję: