SPRAWDŹ STATUS ZAMÓWIENIA
POMOC I KONTAKT
Ulubione
Kategorie

Procesy technologiczne w gastronomii. Kwalifikacja HGT.02. Zeszyt ćwiczeń do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych. Przygotowanie i wydawanie dań. Część 2

O Akcji

Akcja Podziel się książką skupia się zarówno na najmłodszych, jak i tych najstarszych czytelnikach. W jej ramach możesz przekazać książkę oznaczoną ikoną prezentu na rzecz partnerów akcji, którymi zostali Fundacja Dr Clown oraz Centrum Zdrowego i Aktywnego Seniora. Akcja potrwa przez cały okres Świąt Bożego Narodzenia, aż do końca lutego 2023.
Dowiedz się więcej
  • Promocja
    image-promocja

Opis produktu:

Procesy technologiczne w gastronomii. Część 2

Zeszyt ćwiczeń obejmuje tematy dotyczące sporządzania zup, sosów gorących, ciast, potraw z mięs zwierząt rzeźnych, drobiu, dziczyzny, ryb, owoców morza, potraw półmięsnych, potraw wegetariańskich, zakąsek, deserów oraz napojów. Omawia również zagadnienia związane z kuchnią polską, kuchniami regionalnymi, kuchniami narodowymi, potrawami dietetycznymi oraz żywnością wygodną i funkcjonalną. Szatę graficzną książki uatrakcyjnia bogaty materiał ilustracyjny, który stanowi dodatkowe źródło informacji oraz ułatwia zrozumienie przekazywanych w podręczniku treści. Ponadto uczeń znajdzie w zeszycie zbiór receptur niezbędnych do szlifowania umiejętności praktycznych.

Wydanie 2022 wzbogacone o nowe przepisy na:

- zupy kremy, np. brokułowa, pomidorowa,
- sosy, np. sos bearnaise, beurre blanc,
- ciasta, np. crumble z jabłkami, tarta z pomidorkami, muffinki piernikowe,
- ciasta bezowe, np. beza włoska, beza szwajcarska,
- dania z mięs, np. boczek orientalny, schab sous-vide, rostbef konfitowany, rosół z królika,
- potrawy stir fry, np. krewetki stir fry z makaronem ryżowym
- potrawy z ryb, np. łosoś gravlax
- potrawy z owoców morza, np. bisque z krewetek,
- potrawy z drobiu metodą sous-vide i konfitowane, np. filet z kurczaka sous-vide, konfitowane udko kaczki.

Wydanie 2022 wzbogaciło zeszyt ćwiczeń również o rodzaje steków i nowoczesne techniki gotowania - potrawy z ryb metodą sous-vide, kuchnia tajska, kuchnia indyjska, kuchnia chińska, kuchnia japońska, ale również o metody dekoracji (np. żelowanie owoców, dekorowanie marcepanem).
S
Szczegóły
Dział: Podręczniki szkolne
Kategoria: liceum i technikum,  klasa 1 po podstawówce,  przedmioty zawodowe,  podręcznik,  klasa 2 po podstawówce,  przedmioty zawodowe,  zeszyt ćwiczeń,  szkoły branżowe I stopnia,  klasa 1 po podstawówce,  przedmioty zawodowe,  zeszyt ćwiczeń
Wydawnictwo: WSiP Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne
Oprawa: miękka
Rok publikacji: 2022
Wymiary: 170x240
Ilość stron: 488

Sprawdź artykuły papiernicze

Zeszyt A5 60 kartek linia Trends Girls Interdruk  Artykuł biurowy 2,34 zł
Dodaj do koszyka
Zeszyt A5 60 kartek linia Trends Boys Interdruk  Artykuł biurowy 2,36 zł
Dodaj do koszyka
Korektor Dominic 5mm x 8m Fandy  Artykuł biurowy 4,61 zł
Dodaj do koszyka
Długopis Round Stick Exact niebieski 4 sztuki BiC  Artykuł biurowy 7,11 zł
Dodaj do koszyka

RECENZJE - Podręcznik - Procesy technologiczne w gastronomii. Kwalifikacja HGT.02. Zeszyt ćwiczeń do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych. Przygotowanie i wydawanie dań. Część 2

Zaloguj się i napisz recenzję - co tydzień do wygrania kod wart 50 zł, darmowa dostawa i punkty Klienta.

4.4/5 ( 13 ocen )
  • 5
    10
  • 4
    1
  • 3
    0
  • 2
    1
  • 1
    1

Wpisz swoje imię lub nick:
Oceń produkt:
Napisz oryginalną recenzję: