Pracownia gastronomiczna część 1. Kwalifikacja HGT.02. Przygotowanie i wydawanie dań. Repetytorium-ćwiczenia praktyczne - Longina Borkowicz Format-AB - Podręczniki | Gandalf.com.pl
Ulubione
Kategorie

Pracownia gastronomiczna część 1. Kwalifikacja HGT.02. Przygotowanie i wydawanie dań. Repetytorium-ćwiczenia praktyczne

podręcznik

Pracownia gastronomiczna część 1. Kwalifikacja HGT.02. Przygotowanie i wydawanie dań. Repetytorium-ćwiczenia praktyczne - opis produktu:

Książka autorstwa Longiny Borkowicz to kompendium kulinarne do przedmiotów: pracownia gastronomiczna oraz pracownia technologii gastronomicznej w ramach kwalifikacji HGT.02. Przygotowanie i wydawanie dań. Jest opracowana do nowej podstawy programowej, zgodnie z rozporządzeniem Ministra edukacji narodowej z dnia 16 maja 2019 r. w sprawie podstaw programowych kształcenia w zawodach szkolnictwa branżowego oraz dodatkowych umiejętności zawodowych w zakresie wybranych zawodów szkolnictwa branżowego. Repetytorium przeznaczone jest dla uczniów branżowej szkoły pierwszego stopnia w zawodzie kucharz, uczniów technikum w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych oraz słuchaczy kwalifikacyjnych kursów zawodowych w kwalifikacji HGT.02. oraz wszystkich, którzy chcą poznawać sztukę kulinarną. Celem repetytorium jest teoretyczne powtórzenie kluczowych zagadnień w obszarze tematycznym oraz wykonanie zadań praktycznych związanych z teorią. Większość zadań praktycznych to ćwiczenia gastronomiczne stopniowo odkrywające techniki i sztukę kulinarną. Przepisy kulinarne zaprezentowane są przejrzyście i czytelnie. Uwzględniają zapotrzebowanie ilościowe surowców, łatwy dostęp surowców, narzędzia niezbędne do wykonania zadania, polską tradycję, nowe trendy kulinarne, a także nowoczesny wpływ na żywienie człowieka. Każdy dział materiału edukacyjnego zawiera ciekawostki i wskazówki, które mogą być pomocne w kształceniu gastronomicznym.Pracownia gastronomiczna zostanie wydana w trzech częściach.

Pracownia gastronomiczna część 1. Kwalifikacja HGT.02. Przygotowanie i wydawanie dań. Repetytorium-ćwiczenia praktyczne pochodzą z wydawnictwa Format-AB. Dedykowane są do: Liceum i technikum / Klasa 1 po podstawówce / Przedmioty zawodowe. Pracownia gastronomiczna część 1. Kwalifikacja HGT.02. Przygotowanie i wydawanie dań. Repetytorium-ćwiczenia praktyczne są zgodne z nową podstawą programową.
S
Szczegóły

Recenzje
image Nie wiesz, czy kupić? Sprawdź recenzje
Podręcznik
Pracownia gastronomiczna część 1. Kwalifikacja HGT.02. Przygotowanie i wydawanie dań. Repetytorium-ćwiczenia praktyczne

0/5 ( brak ocen )
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Zaloguj się i napisz recenzję na min. 700 znaków. Akceptując regulamin bierzesz udział w cotygodniowym plebiscycie. Do wygrania kupon 50 PLN i 15 punktów klienta.

imię, nazwisko lub nick:
Twoja ocena:
Twoja recenzja:
Wprowadź tekst z obrazka:

W przypadku naruszenia Regulaminu Twój wpis zostanie usunięty.

Podobał Ci się ten tytuł? Zainspirował Cię? A może nie zgadzasz sie z autorem, opowiedz nam o tym, opisz swoje doznania związane z lekturą.