SPRAWDŹ STATUS ZAMÓWIENIA
POMOC I KONTAKT
Ulubione
Kategorie

Flash on English for Cooking, Catering & Reception New Edition + MP3

O Akcji

Akcja Podziel się książką skupia się zarówno na najmłodszych, jak i tych najstarszych czytelnikach. W jej ramach możesz przekazać książkę oznaczoną ikoną prezentu na rzecz partnerów akcji, którymi zostali Fundacja Dr Clown oraz Centrum Zdrowego i Aktywnego Seniora. Akcja potrwa przez cały okres Świąt Bożego Narodzenia, aż do końca lutego 2023.
Dowiedz się więcej
  • Promocja
    image-promocja
  • Nowość
    image-nowość

podręcznik

     

  • Wysyłamy w 24h - 48h
  • DPD dostawa za półdarmo

Opis produktu:

Flash on English for Cooking, Catering & Reception NEW EDITION- angielski w gastronomii i restauratorstwie

Edycja rozszerzona książki z kolekcji Flash on English - ESP Series wraz z nagraniami audio mp3, wzbogacona o dodatkowe rozdziały i appendix.

-˘ Kolekcja Flash on English - ESP Series to seria książek poświęconych rozwijaniu znajomości słownictwa i wyrażeń angielskich związanych z tematyką branżową i specjalistyczną.

-˘ Poziom trudności językowej: A2/B1

-˘ Grupa docelowa: młodzież, dorośli

-˘ Tematyka książki: kluczowe zagadnienia z dziedziny cateringu, restauratorstwa, w tym zasad przygotowywania potraw i organizacji pracy w kuchni, obsługi gości restauracyjnych i hotelowych, pracy w barze oraz rozwiązywania sytuacji problemowych z klientami.

-˘ Struktura: książka podzielona jest na 4-stronicowe rozdziały, z których każdy składa się z:
- 3 lub 4 sekcji prezentujących w formie zwięzłych artykułów różne aspekty omawianego zagadnienia,
- serii ćwiczeń sprawdzających zrozumienie przeczytanych tekstów,
- zestawu praktycznych informacji dodatkowych na temat specyfiki prezentowanej branży w postaci rysunków, wykresów i zdjęć,
- glosariusza prezentującego wybrane słownictwo wraz z transkrypcją fonetyczną poszczególnych słówek.

-˘ Zalety: książka umożliwia poznanie specyficznego słownictwa branżowego oraz dostarcza praktycznej wiedzy na temat omawianego sektora gospodarki.

-˘ Zastosowanie: ze względu na swój uniwersalny charakter i łatwość zastosowania książka może stanowić atrakcyjne urozmaicenie dowolnego kursu nauczania języka angielskiego na poziomach od A2 do B1. Z powodzeniem może być ona wykorzystywana jako podręcznik wiodący:
na kursach języka specjalistycznego i zawodowego,
w szkołach ponadgimnazjalnych w ramach kształcenia zawodowego (tzw. język obcy zawodowy).
-˘ Spis tematów z książki:
- The restaurant staff
- Clothes and personal hygiene
- The kitchen area
- Food and cooking methods
- Preparing a menu
- Pastry
- Safety and nutrition
- Serving techniques
- International cooking
- At the bar
- At reception
- Problems and complaints
- Appendix: Recipes
S
Szczegóły
Dział: Podręczniki szkolne
Kategoria: językowe,  niemiecki,  kursy
Promocje: nowości
Oprawa: miękka

RECENZJE - Podręcznik - Flash on English for Cooking, Catering & Reception New Edition + MP3

Zaloguj się i napisz recenzję - co tydzień do wygrania kod wart 50 zł, darmowa dostawa i punkty Klienta.

0/5 ( brak ocen )
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Wpisz swoje imię lub nick:
Oceń produkt:
Napisz oryginalną recenzję: