Flash on English for Cooking, Catering & Reception New Edition + MP3
O Akcji
Akcja Podziel się książką skupia się zarówno na najmłodszych, jak i tych najstarszych czytelnikach. W jej ramach możesz przekazać książkę oznaczoną ikoną prezentu na rzecz partnerów akcji, którymi zostali Fundacja Dr Clown oraz Centrum Zdrowego i Aktywnego Seniora. Akcja potrwa przez cały okres Świąt Bożego Narodzenia, aż do końca lutego 2023.
Dowiedz się więcej
podręcznik
- Wysyłamy w 24h - 48h
-
Opis produktu:
Flash on English for Cooking, Catering & Reception NEW EDITION- angielski w gastronomii i restauratorstwie
Edycja rozszerzona książki z kolekcji Flash on English - ESP Series wraz z nagraniami audio mp3, wzbogacona o dodatkowe rozdziały i appendix.
-˘ Kolekcja Flash on English - ESP Series to seria książek poświęconych rozwijaniu znajomości słownictwa i wyrażeń angielskich związanych z tematyką branżową i specjalistyczną.
-˘ Poziom trudności językowej: A2/B1
-˘ Grupa docelowa: młodzież, dorośli
-˘ Tematyka książki: kluczowe zagadnienia z dziedziny cateringu, restauratorstwa, w tym zasad przygotowywania potraw i organizacji pracy w kuchni, obsługi gości restauracyjnych i hotelowych, pracy w barze oraz rozwiązywania sytuacji problemowych z klientami.
-˘ Struktura: książka podzielona jest na 4-stronicowe rozdziały, z których każdy składa się z:
- 3 lub 4 sekcji prezentujących w formie zwięzłych artykułów różne aspekty omawianego zagadnienia,
- serii ćwiczeń sprawdzających zrozumienie przeczytanych tekstów,
- zestawu praktycznych informacji dodatkowych na temat specyfiki prezentowanej branży w postaci rysunków, wykresów i zdjęć,
- glosariusza prezentującego wybrane słownictwo wraz z transkrypcją fonetyczną poszczególnych słówek.
-˘ Zalety: książka umożliwia poznanie specyficznego słownictwa branżowego oraz dostarcza praktycznej wiedzy na temat omawianego sektora gospodarki.
-˘ Zastosowanie: ze względu na swój uniwersalny charakter i łatwość zastosowania książka może stanowić atrakcyjne urozmaicenie dowolnego kursu nauczania języka angielskiego na poziomach od A2 do B1. Z powodzeniem może być ona wykorzystywana jako podręcznik wiodący:
na kursach języka specjalistycznego i zawodowego,
w szkołach ponadgimnazjalnych w ramach kształcenia zawodowego (tzw. język obcy zawodowy).
-˘ Spis tematów z książki:
- The restaurant staff
- Clothes and personal hygiene
- The kitchen area
- Food and cooking methods
- Preparing a menu
- Pastry
- Safety and nutrition
- Serving techniques
- International cooking
- At the bar
- At reception
- Problems and complaints
- Appendix: Recipes
Zaloguj się i napisz recenzję - co tydzień do wygrania kod wart 50 zł, darmowa dostawa i punkty Klienta.