SPRAWDŹ STATUS ZAMÓWIENIA
POMOC I KONTAKT
Ulubione
Kategorie

Ebook Analiza i ocena jakości żywności pdf

  • pdf

O Akcji

Akcja Podziel się książką skupia się zarówno na najmłodszych, jak i tych najstarszych czytelnikach. W jej ramach możesz przekazać książkę oznaczoną ikoną prezentu na rzecz partnerów akcji, którymi zostali Fundacja Dr Clown oraz Centrum Zdrowego i Aktywnego Seniora. Akcja potrwa przez cały okres Świąt Bożego Narodzenia, aż do końca lutego 2023.
Dowiedz się więcej
  • Promocja
    image-promocja

ebook

Wydawnictwo Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego SGGW w Warszawie
Data wydania 2022
Zabezpieczenie Znak wodny
Produkt cyfrowy

Opis produktu:

Współczesny konsument oczekuje żywności bezpiecznej, wysokiej jakości. Ważną rolę w tym zakresie odgrywają badania laboratoryjne żywności prowadzone na każdym etapie jej produkcji, jak również w ramach urzędowej kontroli żywności. Z tego powodu znajomość metod oznaczania podstawowych składników żywności, dodatków do żywności czy zanieczyszczeń jest specjalistom zajmującym się produkcją i kontrolą jakości żywności niezbędna.

W książce omówiono m.in.: podstawy zapewnienia jakości wyników badań laboratoryjnych, kwestie pobierania próbek i ich przygotowania do analizy, metody analizy niektórych własności fizycznych (np. gęstości, barwy), techniki chromatograficzne i spektroskopowe, metody analizy zawartości poszczególnych grup składników żywności, metody badań właściwości żywności - przeciwutleniających i sensorycznych. Przedstawiono w niej również szczegółowe opisy metod badania składników żywności oraz wyznaczania jej właściwości fizykochemicznych, a także dane pozwalające na interpretację uzyskanych wyników.

Publikacja jest przeznaczona dla studentów realizujących zajęcia na różnych kierunkach związanych z żywnością, ale może być pomocną lekturą dla pracowników branży spożywczej i urzędowej kontroli żywności, a zwłaszcza pracowników laboratoriów.
S
Szczegóły
Dział: Ebooki pdf, epub, mobi, mp3
Kategoria: literatura popularnonaukowa,  materiały edukacyjne,  szkoły wyższe,  nauki przyrodnicze,  biologia
Wydawnictwo: Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego SGGW w Warszawie
Rok publikacji: 2022
Liczba stron: 329
Zabezpieczenia i kompatybilność produktu (szczegóły w dziale POMOC): *Produkt jest zabezpieczony przed nielegalnym kopiowaniem (Znak wodny)

Zbiorowa Praca - przeczytaj też

produkt cyfrowy
produkt cyfrowy
produkt cyfrowy
Ebook Pompy ciepła mobi,pdf eBook 44,60 zł
Dodaj do koszyka
produkt cyfrowy
Victor nr 2/2023 pdf eBook 7,89 zł
Dodaj do koszyka
produkt cyfrowy
Victor nr 4/2023 pdf eBook 7,89 zł
Dodaj do koszyka
produkt cyfrowy
Victor nr 5/2023 pdf eBook 7,89 zł
Dodaj do koszyka
produkt cyfrowy

RECENZJE - eBook pdf - Analiza i ocena jakości żywności - pdf

Zaloguj się i napisz recenzję - co tydzień do wygrania kod wart 50 zł, darmowa dostawa i punkty Klienta.

0/5 ( brak ocen )
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Wpisz swoje imię lub nick:
Oceń produkt:
Napisz oryginalną recenzję: