Zamień chemię na jedzenie. Nowe przepisy - Julita Bator - Książka | Gandalf.com.pl
tel: +48 42 252 39 23 email: info@gandalf.com.pl
Ulubione
Kategorie

Zamień chemię na jedzenie. Nowe przepisy (twarda)

książka

  • Wydawnictwo Znak
  • Oprawa twarda
  • Ilość stron 208
  • GRATIS! Do każdego zamówienia zakładka mola książkowego!
  • Wysyłamy w 24h - 48h + czas dostawy

Zamień chemię na jedzenie. Nowe przepisy - opis produktu:

Problemy zdrowotne męża, alergia dzieci, własny ból brzucha... Do tego uciążliwe leki, ciągłe wizyty i badania lekarskie. Dzięki zwykłemu przypadkowi i naturalnemu instynktowi odkryła, że to w jedzeniu tkwi problem. Pojechała na Kretę, by znaleźć się na właściwej drodze do zdrowego odżywiania się. Zaraziła tym wszystkich Polaków i robi furorę na rynku wydawniczym.

Czy jesteśmy świadomi tego co spożywamy? Być może nawet nie zdajemy sobie sprawy z tego, że wszystkie choroby mają swoje źródło w naszych codziennych posiłkach. Julita Bator, na własnej skórze doświadczyła transformacji żywieniowej i teraz nie wyobraża sobie wrócić do poprzedniego trybu życia. Po ogromnym sukcesie swojej pierwszej książki powraca z nowymi przepisami, by podzielić się zdobytą wiedzą i doświadczeniem z czytelnikami.

Acesulfam K, benzoesan sodu - to tylko niektóre składniki produktów, których nie jesteśmy świadomi. Czytanie etykiet to pierwszy krok do wyrobienia zdrowych nawyków żywieniowych. Autorka `[...] Nowych przepisów` przekazuje sprawdzone przez siebie sposoby, jak jeść zdrowo za rozsądną cenę. Prezentuje kolejną dawkę przepisów, daje cenne rady, czego się wystrzegać a co wprowadzić do codziennej diety. Zachęca także do własnej produkcji żywności. Sama, kupuje mleko prosto od krowy, robi jogurty, piecze chleb, robi przetwory na zimę. Mieląc ziarna gryki w młynku do kawy, robi mąkę żytnią i gryczaną. Julita Bator radzi jak zaoszczędzić czasu i pieniędzy na niepotrzebnych czynnościach, w dodatku tak szkodliwych dla naszego organizmu. Udowadnia zatem, że warto poświęcić odrobinę więcej czasu, w ferworze codziennych zajęć, na rzecz własnego zdrowia.

W książce, proste przepisy na:

- własne pieczywo,
- drugie śniadanie do pracy i szkoły,
- nietypowe potrawy na przyjęcia dla dzieci,
- desery dla łasuchów,
- dania świąteczne.

Podejmij wyzwanie i zacznij żyć zdrowo!

Copyright by gandalf.com.pl

Książka Zamień chemię na jedzenie. Nowe przepisy pochodzi z wydawnictwa Znak. Autorem książki jest Julita Bator. Należy do gatunków: kulinaria, kuchnia polska, poradniki, zdrowie. Książka Zamień chemię na jedzenie. Nowe przepisy liczy 208 stron. Jej wymiary to 145x210. Oprawa jest twarda.
S
Szczegóły

Książkowe bestsellery z tych samych kategorii

Julita Bator - przeczytaj też

  • -9%
Przepis na zdrowie miękka
36,38 zł 39.98
  • -19%
  • -12%
Zamień chemię na jedzenie miękka
28,89 zł 32.82

Polecane

  • -35%
Zbiór domowych porad miękka
32,41 zł 49.86
  • -42%
Japoński rok od kuchni miękka
28,94 zł 49.90
  • -37%
Nalewki i likiery miękka
11,34 zł 18.00
  • -37%
Potrawy z ryb miękka
11,34 zł 18.00
  • Recenzje

    Recenzje

    image Nie wiesz, czy kupić? Sprawdź recenzje
  • Książka

  • Zamień chemię na jedzenie. Nowe przepisy

4.6/5 ( 50 ocen )
    5
    40
    4
    6
    3
    1
    2
    2
    1
    1

Zaloguj się i napisz recenzję na min. 700 znaków. Akceptując regulamin bierzesz udział w cotygodniowym plebiscycie. Do wygrania kupon 50 PLN i 15 punktów klienta.

imię, nazwisko lub nick:
Twoja ocena:
Twoja recenzja:
Wprowadź tekst z obrazka:

W przypadku naruszenia Regulaminu Twój wpis zostanie usunięty.

brak oceny

Sana

  • 30-09-2014
  • 11:48

recenzja nagrodzona 2.00pkt

Zdrowe żywienie to nie tylko przejściowa moda albo obsesja nielicznych, na którą patrzymy z przymrużeniem oka. Zdrowe żywienie to konieczność. I nie oznacza ono wcale jedzenia rzeczy niesmacznych czy też wydawania fortuny w ekologicznych sklepikach. Julita Bator po raz kolejny pokazuje, że zdrowa żywność może być smaczna, a jej przygotowanie całkiem proste. Zresztą, naprawdę nie ma nic pyszniejszego niż własnoręcznie upieczone ciastka! Warto też uświadomić sobie, jak wiele współczesnych chorób cywilizacyjnych wynika ze złego odżywiania się - cukrzyca, nowotwory, choroby serca. Wystarczy trochę zadbać o siebie, żeby na starość nie musieć cierpieć. A czas spędzony na robieniu własnego masła orzechowego zamiast na oglądaniu telewizji na pewno będzie przyjemniejszy i bardziej owocny.

Czy recenzja była pomocna?
brak oceny

AkamKu

  • 26-04-2015
  • 12:50

Dobrze, że pojawiają się na rynku książki, które uczą jak jeść zdrowo i smacznie. Im więcej takich przepisów tym większa szansa na dłuższe i bardziej szczęśliwe życie.

Czy recenzja była pomocna?
brak oceny

Kika

  • 30-12-2014
  • 10:58

Świetna książka dla wszystkich, którzy chcą sprawować większą kontrolę nad odżywianiem. Przepisy są ciekawe i relatywnie nie drogie jak na zdrową żywność, są też łatwe w przygotowaniu i nie wymagają specjalistycznego sprzętu. Książka nadaje się zarówno dla osób dopiero zaczynających przygodę ze zdrową żywnością jak i ludzi, który dbają o siebie od dawna i szukają urozmaicenia w diecie. Polecam gorąco!

Czy recenzja była pomocna?
brak oceny

me

  • 7-10-2014
  • 22:35

Nowe przepisy Julity Bator zostały chyba rzeczywiście sprawdzone przez mamy, bo jej sława nie przestaje słabnąć. Jak to się stało, że młoda mama trójki dzieci zmieniła nawyki żywieniowe wielu Polaków, w tym moje? Wydaje mi się, że udało jej się to dzięki skromności i własnemu doświadczeniu ? nie cwaniakowata, nie twierdziła, że zjadła wszystkie rozumy i w zamian znalazła złoty środek na zdrowe odżywianie. Próbowała na własnej skórze, minimalizowała nakład finansowy na kolejne posiłki, dbała o zdrowie swojej rodziny i dzięki dwóm praktycznym książkom znalazła wielu naśladowców. Jej przepisy sprawdziłam, dietę zmieniłam około dwóch już chyba lat temu (po przeczytaniu pierwszej części) i nie wyobrażam sobie, bym mogła wrócić do starych nawyków. Cieszę się, że nowe przepisy zostały wydane w tak solidnej formie ? mają być przecież używane non stop! Serdecznie polecam obie części książki. Obowiązkowo.

Czy recenzja była pomocna?
brak oceny

AZ

  • 7-10-2014
  • 11:15

"Zamień chemię na jedzenie" jest zbiorem genialnych przepisów na smaczne, zdrowe dania oraz pokazuje, jak bardzo insotne jest zwracanie uwagi na to, co się je. Serdecznie polecam

Czy recenzja była pomocna?
brak oceny

Groszek

  • 19-08-2014
  • 09:28

Wielu z nas, zajętych pracą i codziennymi obowiązkami nie zwraca uwagi na jedzenie. Często w pośpiechu na szybko przygotowany posiłek, daje poczucie sytości i zaoszczędzonego czasu. W efekcie płacimy za to zdrowiem nie tylko naszym ale i naszych bliskich. Często też nie jesteśmy świadomi, ile w produktach które uznajemy za zdrowe, zawiera się chemicznych składników. Julita Bator nam tę świadomość przywraca, prezentując zagrożenia jakie czyhają na nas w każdym z nich. Poprzez finezyjne, wcale nie drogie i nie czasochłonne przepisy udowadnia jak można zacząć zdrowo się odżywiać. Dzięki zmianie codziennych nawyków żywieniowych, modyfikacji ulega także nasze samopoczucie, a co za tym idzie ? relacje z najbliższymi i w kręgu zawodowym. Autorka potwierdza, że nie trzeba wielkich wysiłków i wyrzeczeń by jeść to na co ma się ochotę i nie ulec chorobie. Świetne sposoby, które odmieniły mnie i moją rodzinę. Polecam i zachęcam do jedzenia.

Czy recenzja była pomocna?