SPRAWDŹ STATUS ZAMÓWIENIA
POMOC I KONTAKT
Ulubione
Kategorie

Twój domowy ser

Sery pochodzące z Włoch i reszty świata

O Akcji

Akcja Podziel się książką skupia się zarówno na najmłodszych, jak i tych najstarszych czytelnikach. W jej ramach możesz przekazać książkę oznaczoną ikoną prezentu na rzecz partnerów akcji, którymi zostali Fundacja Dr Clown oraz Centrum Zdrowego i Aktywnego Seniora. Akcja potrwa przez cały okres Świąt Bożego Narodzenia, aż do końca lutego 2023.
Dowiedz się więcej
  • Promocja
    image-promocja

książka

Wydawnictwo CeDeWu
Oprawa miękka
Liczba stron 198
  • Wysyłamy w 24h - 48h
  • promocja IPP Jesień

Opis produktu:

- Podstawowa metoda przygotowania sera
- Sery włoskie i z innych krajów
- Nowe receptury, nowe triki i nowe sekrety

Przygotowanie posiłków w domu ma same zalety: je się smaczniej, zdrowiej i taniej. Ser nie jest tu wyjątkiem i możecie nauczyć się go przygotowywać w domu małym kosztem, dobrze się przy tym bawiąc. W przeciwieństwie do tego, co można by myśleć, zrobienie sera w domu wcale nie jest trudne i również sprzęt do tego potrzebny jest bardzo prosty: mając jakieś naczynie, termometr i parę form (perforowane kubki do odprowadzania serwatki ze skrzepu) możecie uruchomić domową produkcję sera, która może dać wam dużo satysfakcji.

W książce opisano wszystko, co jest potrzebne do produkcji sera w domu: od metody podstawowej, za pomocą której można wytwarzać zwykłe sery, do produkcji mozzarelli, gorgonzoli, sera camembert i serów z innych krajów, jak angielski cottage cheese, indyjski panir i niemiecki quark.

W książce jest także dodatek poświęcony innym rodzajom nabiału: jogurtowi, kefirowi i masłu.

OMÓWIONE TEMATY:
- Wyposażenie do produkcji sera w domu
- Podstawowe składniki sera
- Metoda podstawowa - wytwarzanie caciotty i ricotty
- Zaawansowane metody produkcji
- Pleśnie i spółka - niebieskie sery pleśniowe, gorgonzola i camembert
- Jogurt, kefir i masło sporządzone w domu
S
Szczegóły
Dział: Książki
Kategoria: Kulinaria,  Kuchnia włoska
Wydawnictwo: CeDeWu
Oprawa: miękka
Okładka: miękka
Wymiary: 165x235
Liczba stron: 198
ISBN: 978-83-8102-037-4
Wprowadzono: 21.06.2018

Książkowe bestsellery z tych samych kategorii

RECENZJE - książki - Twój domowy ser, Sery pochodzące z Włoch i reszty świata - Alessandro Valli

Zaloguj się i napisz recenzję - co tydzień do wygrania kod wart 50 zł, darmowa dostawa i punkty Klienta.

4.5/5 ( 4 oceny )
  • 5
    3
  • 4
    0
  • 3
    1
  • 2
    0
  • 1
    0

Wpisz swoje imię lub nick:
Oceń produkt:
Napisz oryginalną recenzję: