Sałatki - Ewa Wachowicz - Książka | Gandalf.com.pl
Ulubione
Kategorie

Sałatki (twarda)

książka

  • Wydawnictwo Promiss
  • Oprawa twarda
  • Ilość stron 198
  • GRATIS! Do każdego zamówienia zakładka mola książkowego!
  • Wysyłamy w 24h - 48h + czas dostawy

Sałatki - opis produktu:

Czytelnicy moich książek, widzowie, znajomi, a nawet przyjaciele, często pytają mnie o to, co jem, że tak wyglądam...

Otóż jem najczęściej pięć razy dziennie, posiłki nie są zbyt obfite, piję dużo wody i, co bodaj najważniejsze, w mojej diecie, chociaż osobiście nie lubię tego słowa, nie może zabraknąć sałat. Dużej ilości sałat oraz wszelkiej maści warzyw, owoców i zieleniny! Często sięgam też po przekąski, natomiast do pracy zabieram pudełko z ulubioną sałatką. Tych "ulubionych" jest oczywiście co najmniej kilka, jeśli nie kilkanaście!

Stawiam też na sezonowość. Latem nie mogę obyć się bez arbuza czy truskawek. Odwiedzam zaprzyjaźnione stragany, na których zawsze znajdę coś naprawdę smakowitego. A przede wszystkim wyjątkowo świeżego. Poza sezonem sięgam po sprawdzone receptury, które idealnie nadają się na chłodniejsze dni.

Moją najnowszą książkę zaczęłam od sałatek. Zresztą taki jest tytuł całej publikacji. Kolejne rozdziały zawierają przepisy na sałaty, surówki oraz sosy. Na samym końcu postanowiłam umieścić dodatki. Głównie dlatego, że nie mogłam zdecydować się, czy zabielone śmietaną ogórki są jeszcze sałatą, czy już sałatką, bo na pewno nie surówką! A gdy napisałam recepturę na mizerię, doszłam do wniosku, że w książce nie może zabraknąć młodej kapusty z koperkiem. A jeśli kapusta, to i warzywa gotowane na parze, brukselka z papryczką chili i jej podobne. Zresztą nie ma sensu nadmiernie rozpisywać się o tym we wstępie. Po prostu zapraszam do lektury i z całego serca życzę powodzenia w kuchni!

Ewa Wachowicz



Po siedmiu latach realizacji programu kulinarnego "Ewa gotuje" postanowiłam przygotować czwartą z kolei książkę z recepturami, prezentowanymi przeze mnie na szklanym ekranie. Czwartą, a zarazem pierwszą, bowiem właśnie od tej pozycji rozpo­czynam nową serię wydawniczą.
Liczę na to, że potrawy, przyrządzone wedle przepisów zawartych w książce - tym razem na sałatki, sałaty, surówki, sosy i dodatki - będą smakować wszystkim, którzy po nią sięgną.

Ewa Wachowicz

Książka Sałatki pochodzi z wydawnictwa Promiss. Autorem książki jest Ewa Wachowicz. Należy do gatunków: książki kucharskie, kulinaria, książki kucharskie. Książka Sałatki liczy 198 stron. Jej wymiary to 165x230. Oprawa jest twarda.
S
Szczegóły

Książkowe bestsellery z tych samych kategorii

  • -38%
Insulinooporność Łatwe lunchboxy miękka
23,45 zł 37.82
Dodaj do koszyka
  • -42%
Jadłonomia po polsku twarda
40,54 zł 69.90
Dodaj do koszyka
  • -28%
Wege twarda
50,40 zł 69.99
Dodaj do koszyka
  • -35%
  • -38%
Szkoła cukiernictwa
55,04 zł 88.78
Dodaj do koszyka

Ewa Wachowicz - przeczytaj też

  • -8%
CIASTA twarda
43,13 zł 46.88
Dodaj do koszyka
  • -8%
Ewa gotuje twarda
38,55 zł 41.90
Dodaj do koszyka
  • -17%
Ewa gotuje szybko twarda
34,78 zł 41.90
Dodaj do koszyka
  • -8%
Ewa gotuje. Ulubione twarda
38,55 zł 41.90
Dodaj do koszyka
  • -28%
  • -53%
Zapiski kulinarne na każdą porę roku twarda
11,32 zł 24.09
Dodaj do koszyka

Mikołaj Poleca

  • -35%
Kuchnia polskich Kresów twarda
25,87 zł 39.81
Dodaj do koszyka
  • -37%
Potrawy wigilijne
5,65 zł 8.97
Dodaj do koszyka
  • -41%
Dieta SIRT na cztery pory roku miękka
23,59 zł 39.99
Dodaj do koszyka

Recenzje
image Nie wiesz, czy kupić? Sprawdź recenzje
Książka
Sałatki

4.1/5 ( 14 ocen )
    5
    10
    4
    1
    3
    0
    2
    1
    1
    2

Zaloguj się i napisz recenzję na min. 700 znaków. Akceptując regulamin bierzesz udział w cotygodniowym plebiscycie. Do wygrania kupon 50 PLN i 15 punktów klienta.

imię, nazwisko lub nick:
Twoja ocena:
Twoja recenzja:
Wprowadź tekst z obrazka:

W przypadku naruszenia Regulaminu Twój wpis zostanie usunięty.

brak oceny

Anna

  • 15-01-2017
  • 02:16

Przedmiotem kolejnej książki autorstwa Ewy Wachowicz są sałatki. Zdrowe i smakowite. Dzięki programowi kulinarnemu ?Ewa gotuje? możemy poznać sposób ich przyrządzania,także obserwując Panią Ewę na ekranie telewizora. Książka zawiera następujące przepisy na sałatki, surówki, sosy. Składa się z V rozdziałów następującej treści:

I : O Sałatkach: Tradycyjna jarzynowa, tort warzywny, grecka, warzywna, błyskawiczna z selera i ananasa, szybka z fasoli czerwonej, śledzie po kaszubsku, śledzie po grecku, makaronowa
z tuńczykiem, tort śledziowy, śledź w śmietanie z grillowanym kurczakiem, z cukinii i pomidorów koktajlowych, austriacka z ziemniaków,

II: O Sałatach: Pstrąg na sałacie,lodowa błyskawiczna trzy sery z jogurtem,lodowa z cukinią, rukola balsamiczna,( rukola to rodzaj sałaty ), rukola i cykoria z dressingiem, lodowa z sosem malinowym,z winegretem malinowym, z winegretem klonowym, lodowa z tuńczykiem i oliwkami, szpinak i sałaty z dresingiem limonowym,masłowa z jajem,
III: O Surówkach: Z młodej kapusty, z marchewki, marchewka z chili, buraki w talarki, buraczki z jabłkiem, z buraczków, z białej rzodkwi, seler z jabłkami i żurawiną, z pora,

IV: O Sosach: majonez, winegret, sos tatarski,sos z tuńczyka , dip czosnkowy, dip z chili, dip z mango (dip jest to rodzaj sosów dodawanych do potraw),

V: Dodatki: chrzan,jajka z chrzanem,chrzan z jajek, mus jabłkowo ? chrzanowy, mizeria, ćwikła z chrzanem, ogórki w śmietanie, kapusta z koperkiem, salsa pomidorowa, salsa oliwkowa,warzywa na parze, warzywa w mleczku kokosowym, brokuł z czosnkiem, brukselka z chili, papryka z rozmarynem, pekińska marynowana, pieczarki w sosie majerankowym, truskawki z octem balsamicznym.

Czytając tą książkę, dowiemy się, jaką ważną rolę w naszym codziennym odżywianiu odgrywa jedzenie warzyw i owoców. Mogą one stanowić inspirację do przygotowania wielu ciekawych potraw. Przyrządzanie sałatek sprawia wiele radości i przyjemności. Tym bardziej, zawarte w książce Pani Ewy Wachowicz przepisy na sałatki są proste w wykonaniu.
Szczególnie wzbudziły moje zainteresowanie warzywa na parze. Podawane są zazwyczaj na kilka sposobów. Pani Ewa udoskonala te przepisy poprzez dodanie sosu miętowo - czosnkowego. Jeśli nie posiadamy jogurtu greckiego - można użyć jogurtu naturalnego, ale wtedy warto użyć większą ilość mięty.
Pani Ewa podpowiada jak podać we właściwy sposób sałatki, surówki, dipy (rodzaje sosów) oraz inne dodatki.

Polecam zapoznanie się z tą pozycją kulinarną, ponieważ porady autorki są bardzo pouczające. Całość uzupełnia czytelna grafika i zdjęcia wykonane w ciekawy sposób, zachęcający czytelnika do przyrządzenia sałatki, surówek czy też sosów.
Twarda oprawa książki zawiera 200 stron.

Czy recenzja była pomocna?