Przetwory z pomysłem / Patrycja Machałek | Książka w Gandalf.com.pl
Ulubione
Kategorie
  • image

Przetwory z pomysłem (twarda)

książka

  • Wydawnictwo Znak
  • Oprawa twarda
  • Ilość stron 240
  • Wysyłamy w 24h - 48h + czas dostawy

Przetwory z pomysłem - opis produktu:

PONAD 100 PROSTYCH PRZEPISÓW NA EKSTRAWAGANCKIE I KLASYCZNE PRZETWORY, KTÓRE ODMIENIĄ TWOJĄ KUCHNIĘ.

Książka zarówno dla tych, którzy dopiero zaczynają przygodę z przetwarzaniem owoców i warzyw, jak i dla tych, którzy znają już tajniki pasteryzowania, ale szukają inspiracji i odmiany.

Odkryj przepis na kiszoną cytrynę i marynowane kiełki. Kanapki posmaruj paprykowym pindżurem, do makaronu dodaj ajvaru własnej roboty. Frużeliny, dżemy i marmolady będą doskonałe do kanapek, deserów, a nawet mięs! Słodko-ostre pikle zaskoczą jako dodatek do obiadu, a domowy ocet z pigwy przyniesie ukojenie w gorący letni dzień. Prace zaplanujesz z praktycznym kalendarzem sezonowym.

Pozbądź się z kuchni konserwantów, barwników i syntetycznych wzmacniaczy smaku. Zyskasz niepowtarzalne przetwory, których nie da się znaleźć na sklepowej półce.

Przygotowywanie przetworów może być prostsze, niż myślisz.
S
Szczegóły

Zobacz również

  • RRecenzje
  • Książka
  • Przetwory z pomysłem
5/5 ( 1 ocena )
    5
    1
    4
    0
    3
    0
    2
    0
    1
    0
imię, nazwisko lub nick:
Twoja ocena:
Twoja recenzja:
Wprowadź tekst z obrazka:

W przypadku naruszenia Regulaminu Twój wpis zostanie usunięty.

Uwaga!!! Nie jesteś zalogowany. zaloguj się by zgłosić recenzję do konkursu i mieć szansę na wygraną w cotygodniowym plebiscycie!

Małgorzata Jachimska

  • 10-08-2019
  • 10:53

Na rynku jest mnóstwo książek z przepisami na przetwory. Ta jest naprawdę wyjątkowa. Prezentuje nietypowy sposób podejścia do tego co wkładamy do słoików. Łączy smaki, których ja bym nie połączyła np. borówka amerykańska i imbir, rabarbar z pomarańczą czy jagoda z lawendą. Nalewki lawendowa i świąteczna wywołują ślinotok (u mnie)., A syrop z zielonego ogórka do alkoholu ! I jest w tej książce wiele stron po prostu do poczytania co uwielbiam. Uwagę zwraca również złoty grzbiet książki, który świecąc na półce jest widoczny z daleka.

Czy recenzja była pomocna?
image

Rekomendowane

  • -35%
Instytut

K.C. Archer

miękka
26,00 zł 39.99
Zapowiedź - 3.2.2020
  • -30%
Świt legend

Mariusz Walczak

miękka
17,50 zł 25.00
  • -35%
Łowca

Marek Zatwardnicki

miękka
17,48 zł 26.90
Zapowiedź - 23.12.2019
  • -35%
Nieugięty. Przestrzeń zewnętrzna Zaginiona flota, Tom 4

Jack Campbell

miękka
29,13 zł 44.80
Zapowiedź - 31.1.2020
  • -35%
Przyjaciel człowieka

Andrzej Pilipiuk

miękka
29,18 zł 44.90
Zapowiedź - 20.1.2020
  • -32%
Ucieczka w dzicz Wojownicy

Erin Hunter

twarda
33,23 zł 48.88
  • -35%
  • -37%
Kolory Ognia

PRACA ZBIOROWA

miękka
28,90 zł 45.87

Ciekawe pomysły Gandalfa

  • Jeżeli chcesz wiedzieć, jak wykonać tradycyjne oraz nowe, oryginalne przetwory z owoców (np. gruszki, jabłka, śliwki, arbuzy, truskawki) i jagód (np. jeżyny, borówki, jarzębina), to książka dla Ciebie. Znajdziesz tu ciekawe pomysły na: marynaty, konfitury, dżemy, marmolady, kompoty, słodkie...

  • CZĘSC I PRZETWORY Z OWOCÓW, WARZYW I GRZYBÓW Wiadomości wprowadzające; Ogólne zasady dotyczące przerobu owoców i warzyw; Przetwory utrwalane przez kwaszenie; Przetwory warzywne utrwalane przez solenie; Przetwory pasteryzowane; Przetwory gotowane utrwalane cukrem; Przetwory z owoców...

  • 200 najlepszych przepisów na zapasy do spiżarni. Książka zawiera między innymi receptury na: przetwory z grzybów, warzywa konserwowane w soli, przystawki w słoikach, kremy warzywne, sosy do makaronu, warzywa i zioła suszone czy musztardy. Publikację otwiera wstęp, z którego można dowiedzieć...

  • Koniec lata i jesień to doskonały czas na zrobienie smacznych przetworów. Owoce i warzywa są wtedy idealne, aby `zamknąć je` na zimę w słoikach i otworzyć w dowolnym momencie. Będą mogli państwo wówczas delektować się pysznymi konfiturami czy naleśnikami z marmoladą. W naszej książce nie zabraknie...

  • Od wieków ludzie zastanawiali się w jaki sposób przechować żywność, wydłużyć jej trwałość, aby zachowała wartości odżywcze i walory smakowe. Suszone zioła wykorzystywano w różnego rodzaju mieszankach aptecznych oraz kulinarnych. Suszono również grzyby, warzywa i owoce. Dziś popularną formą...

  • Na pewno wiecie, co to są (a może już sami próbowaliście przyrządzić) solone ogórki z czosnkiem, kiszona kapusta czy kompot z rabarbaru. W książce znajdziecie tradycyjne, sprawdzone przez wiele pokoleń gospodyń oraz nowe, oryginalne sposoby na przygotowanie smakowitych przetworów. Marynowany...