Od śniadania do kolacji / Jola Caputa | Książka w Gandalf.com.pl
Kategorie

Od śniadania do kolacji (twarda)

Przepisy Joli

książka

  • Wydawnictwo Edipresse Książki
  • Oprawa twarda
  • Ilość stron 224
  • GRATIS! Do każdego zamówienia zakładka mola książkowego!
  • Wysyłamy w 24h - 48h + czas dostawy

Od śniadania do kolacji, Przepisy Joli - opis produktu:

Przepisy Joli to więcej niż blog i strona na facebooku - to już instytucja. A teraz ponad pół miliona fanów cudownie smacznej domowej kuchni w ciepłym, rodzinnym wydaniu Joli Caputy dostanie także książkę! Odpowie ona na pytanie, które zadajemy sobie niemal codziennie: co tym razem przygotować na śniadanie, obiad i kolację dla bliskich?!...
W książce znajdą się dostosowane do pory roku nieskomplikowane przepisy z propozycjami śniadań, obiadów i kolacji, tworzące tygodniowe menu dla całej rodziny - wraz z listą niezbędnych produktów. Każdy z zapropnowanych przepisów powstał specjalnie na potrzeby tej książki i nie znajdziemy go na blogu. Z ich pomocą przygotowanie urozmaiconych, prostych i szybkich posiłków stanie się banalnie proste.
Co ważne, książka pozwoli też na zrobienie racjonalnych, oszczędzających czas i pieniędze zakupów. W kuchni Joli Caputy nic się nie marnuje. Gotujmy z nią i cieszmy się wspólnie smakiem domowych potraw!
S
Szczegóły

Jola Caputa - przeczytaj też

Zobacz również

  • -39%
Słodkości w insulinooporności

Magdalena Makarowska

miękka
27,38 zł 44.90
  • -37%
Wege energia

Katarzyna Gubała

25,07 zł 39.81
  • -41%
Szkoła cukiernictwa

PRACA ZBIOROWA

52,37 zł 88.78
  • -34%
Artystyczne dekoracje tortów

PRACA ZBIOROWA

twarda
98,33 zł 149.00
  • -41%
Ryby i owoce morza Szkoła gotowania

Alcantara Lorenza

miękka
20,64 zł 35.00
  • -49%
Wiosenna kuchnia

PRACA ZBIOROWA

twarda
7,21 zł 14.14
  • RRecenzje
  • Książka
  • Od śniadania do kolacji, Przepisy Joli
4.7/5 ( 3 oceny )
    5
    2
    4
    1
    3
    0
    2
    0
    1
    0
imię, nazwisko lub nick:
Twoja ocena:
Twoja recenzja:
Wprowadź tekst z obrazka:

W przypadku naruszenia Regulaminu Twój wpis zostanie usunięty.

Uwaga!!! Nie jesteś zalogowany. zaloguj się by zgłosić recenzję do konkursu i mieć szansę na wygraną w cotygodniowym plebiscycie!

brak oceny

Justyna Gul (Qultura słowa)

  • 28-03-2019
  • 16:00

Smacznie przez cały rok
Od kilku lat możemy obserwować zainteresowanie domowymi posiłkami. Po kilkunastu latach, podczas których zachłysnęliśmy się fast foodami i jedzeniem w barach i restauracjach, znów zaczynamy doceniać zapach i smak posiłków przyrządzanych w domu. I nie chodzi wyłącznie o oszczędności, ale również o świadomość tego, co znajduje się na naszym talerzu oraz przyjemność płynącą z gotowania.
Nie każdy z nas miał to szczęście posiadania gotujących rodziców, którzy na dodatek przekazali wiedzę kulinarną swoim dzieciom. Dlatego tak wielkie jest nasze zainteresowanie wszelkiego rodzaju telewizyjnymi programami kulinarnymi, inspirujemy się również filmikami na internecie i blogami kulinarnymi. Wciąż jednak wielką popularnością cieszą się książki kulinarne, które pozwalają nie tylko na skorzystanie z przepisu, ale na dokonanie odręcznych notatek, czy przyjrzenie się zdjęciom i porównanie potrawy z jej wzorem.
Jedną z takich wspaniałych książek, które stanowią prawdziwą kopalnię pomysłów na śniadanie, obiad i kolację, a nawet słodki podwieczorek, jest książka ?Od śniadania do kolacji?, autorstwa Joli Caputy, autorki bloga ?Przepisy Joli?. Opublikowana nakładem Wydawnictwa Edipresse Książki pozycja, to proste i stosunkowo proste przepisy na każdą porę roku, które wzbudzą zachwyt rodziny i zaproszonych gości, a przede wszystkim ucieszą nasze podniebienie. Książka Caputy przeznaczona jest dla osób w każdym wieku i o zróżnicowanym doświadczeniu kulinarnym ? dania nie zawierają wiele składników, zaś dzięki prostym, dokładnym opisom, a także ilustrującym potrawy zdjęciom, bez trudu będziemy w stanie odwzorować przygotowywane danie.
Dania zebrane są zgodnie z porami roku i dominują w nich składniki występujące w danych miesiącach. Wiosną zatem autorka proponuje nam na śniadanie kakaową owsiankę z bananem (choć równie dobrze można spałaszować ją na podwieczorek), jajka zapiekane w kokilkach czy faszerowane półbagietki. Na obiad możemy raczyć się rosolnikiem (na kolację zjadając paszteciki z mięsa wołowego z rosolnika), kotletami schabowymi zapiekanymi pod beszamelem czy gulaszem z serduszek drobiowych. Głód podczas kolacji zaspokoimy zapiekankami z masłem czosnkowym, smażonym makaronem z warzywami czy grillowanym kurczakiem na sałatce z brokułami.
Latem możemy zaserwować na śniadanie takie specjały, jak racuchy z kaszy manny, wytrawne omlety czy szybkie bułki jogurtowe. Na obiad warto przygotować wyśmienite klopsiki w sosie pomidorowym, lekką zupę jarzynową z koperkiem czy sznycle z indyka z cebulką. Menu na letnią kolację może składać się z francuskich pizzerinek, ryżu zapiekanego z truskawkami czy sałatki z wędzoną makrelą i makaronem.
Jesienną depresję przegonią takie śniadaniowe propozycje, jak ryż na mleku z gruszką, kajzerki zapiekane z jajkiem czy racuchy śmietankowe. Na obiad zaserwować możemy rozgrzewające leczo, placki ziemniaczane z twarogiem czy zupę z pieczonych warzyw. Wieczorny głód zaspokoją natomiast podane na kolację: zapiekanka chłopska, ciasto francuskie zawijane ze szpinakiem czy cukinia faszerowana ryżem i warzywami.

Z kolei zimą sił do wyjścia doda nam jajecznica po góralsku, kokosowa owsianka z granatem czy chleb z garnka. Na zimowy obiad możemy podać pierogi z mięsem, kapuśniak pomidorowy czy kotlety ziemniaczane w sosie pieczarkowym. Kolacja może składać się z jajek z sosem tatarskim, zapiekanki z klusek śląskich z pomidorami czy budyniowych naleśników.
To tylko kilka z kilkudziesięciu wspaniałych przepisów, dzięki którym nie musimy się już desperacko zastanawiać, w jaki sposób zaspokoić potrzeby żywieniowe rodziny. Możemy korzystać z zestawów zaproponowanych przez autorkę w układzie śniadanie ? obiad ? kolacja, lub też dowolnie komponować zestawy, wymieniając nie tylko posiłki dnia, ale również zamieniając pory ich serwowania i podając propozycję śniadaniową na kolację bądź podwieczorek, zaś tę z kolacji ? na obiad. Dodatkowym ułatwieniem w układaniu menu, ale też i zarządzaniu budżetem przeznaczonym na produkty spożywcze, jest dołączona do książki lista zakupów.
Wszystko to sprawia, że po książkę kucharską pt. ?Od śniadania do kolacji?, sięgać możemy codziennie, stopniowo ? w miarę nabierania doświadczenia w kuchni ? rozbudowując przepisy o dodatkowe składniki czy modyfikując je w taki sposób, by w jak największym stopniu odpowiadały naszym preferencjom smakowym.

Czy recenzja była pomocna?

Ciekawe pomysły Gandalfa

  • Stosunki polsko-ukraińskie od momentu powstania współczesnego państwa ukraińskiego stanowią dla Polski nie lada wyzwanie polityczne, gospodarcze i kulturalne, a szeroko pojęta polityka historyczna od początku natrafiała na różnego typu implikacje. Nadto prozachodnie nastroje części Ukraińców...

  • Bela żyje w niedalekiej przyszłości, kiedy stacjonarne komputery i laptopy to już przeżytek, a nastolatkowie zamiast podręczników noszą do szkoły supernowoczesne Brainy. W dniu swoich trzynastych urodzin dziewczyna znajduje ukryty w kanapie stary pendrive. W towarzystwie Leo, najlepszego...

  • Sławomir Zatwardnicki zaprasza Cię do zrobienia sobie przerwy w życiowej wędrówce i wejścia do namiotu spotkania z Panem zarówno tego oddalonego od świata ludzkich spraw, jak i rozbijanego w obozie naszej codzienności. Inspirując się przeżyciami wielkich mistyków i myślami mistrzów duchowości...

  • Od Kaługi do Gdańska to książka wspomnieniowa, w której autor na podstawie zachowanych dawnych notatek opisał swoje losy pod koniec wojny. Początkowo jako jeniec-partyzant w Armii Czerwonej, do której został wcielony po upadku akcji `Burza` w 1944 r.

  • Przepisy Joli to więcej niż blog i strona na facebooku - to już instytucja. A teraz ponad pół miliona fanów cudownie smacznej domowej kuchni w ciepłym, rodzinnym wydaniu Joli Caputy dostanie także książkę! Odpowie ona na pytanie, które zadajemy sobie niemal codziennie: co tym razem przygotować na...