SPRAWDŹ STATUS ZAMÓWIENIA
POMOC I KONTAKT
Ulubione
Kategorie

Najlepsze przetwory warzywne (twarda)

O Akcji

Akcja Podziel się książką skupia się zarówno na najmłodszych, jak i tych najstarszych czytelnikach. W jej ramach możesz przekazać książkę oznaczoną ikoną prezentu na rzecz partnerów akcji, którymi zostali Fundacja Dr Clown oraz Centrum Zdrowego i Aktywnego Seniora. Akcja potrwa przez cały okres Świąt Bożego Narodzenia, aż do końca lutego 2023.
Dowiedz się więcej
  • Promocja
    image-promocja

książka

Wydawnictwo Wydawnictwo Duszpasterstwa Rolników
Data wydania 2023
Oprawa twarda
Liczba stron 192
  • Wysyłamy w 24h - 48h
  • DPD dostawa za półdarmo

Opis produktu:

Pozycje te są zbiorem 75 sprawdzonych przepisów pochodzących z polskiej tradycyjnej kuchni. Książka zawiera porady od czego zacząć własną produkcję słoików do spiżarni, jak wybierać warzywa i owoce oraz w jaki sposób tworzyć przetwory, aby nie straciły swoich walorów zdrowotnych.
S
Szczegóły
Dział: Książki
Kategoria: kulinaria,  poradniki,  czas wolny/hobby
Wydawnictwo: Wydawnictwo Duszpasterstwa Rolników
Oprawa: twarda
Okładka: twarda
Rok publikacji: 2023
Wymiary: 185x245
Liczba stron: 192
ISBN: 9788374018166
Wprowadzono: 27.04.2023

Katarzyna Gubała - przeczytaj też

RECENZJE - książki - Najlepsze przetwory warzywne - Katarzyna Gubała

Zaloguj się i napisz recenzję - co tydzień do wygrania kod wart 50 zł, darmowa dostawa i punkty Klienta.

5/5 ( 1 ocena )
  • 5
    1
  • 4
    0
  • 3
    0
  • 2
    0
  • 1
    0

Wpisz swoje imię lub nick:
Oceń produkt:
Napisz oryginalną recenzję:

Anna

ilość recenzji:647

6-07-2023 15:02

Warzywa zawierają dużo w sobie witamin i chętnie je zajadamy we wszelkiego rodzaju daniach, w których to występują jako dodatki i lubimy w postaci sałatek, soków, kiszonek, zupach bądź też marynatach.

Wiadomo, że nie od dziś nie wszyscy lubią warzywa, ale ci, co nie znają, ich smaku nie wiedzą, co tracą, a szkoda, gdyż konsumując, je mogą, wiele zyskać ich kosztując. To nic nie kosztuje.

Uwielbiam warzywa i chętnie wykonywać na ich głównej bazie składnikowej sałatki, zupy, które są doskonałym źródłem zdrowia.

Jak to dobrze, że autorka znana ze wcześniejszych napisanych książek kulinarnych postanowiła tym razem podzielić się kolejnymi nowymi niespodziankami płynącymi z ogromnego serca, którym dzieli się nim ze wszystkimi chcącymi zdrowo się odżywiać i zaprasza do zapoznania się z nową książką pt. Najlepsze przetwory warzywne.

Uważam, że czytelnik spędzi miło czas z tą książką, gdyż Katarzyna Gubała ma niezwykły dar wyrażania szczerze, co tworzy, otwarcie wypowiada się na temat przyrządzanych przez nią przepisów i za to ją cenię. Nie boi się kulinarnych wyzwań, ale wie za to, co jest dobre dla czytelnika, rodziny, czy osób rozpoczynających swoją nową przygodę, jaką jest gotowanie z wielką pasją, która się jej udziela, a towarzyszący jej uśmiech stanowi moim zdaniem najlepszą zachętę, aby móc wraz z nią wykonywać zaproponowane przepisy na przetwory warzywne.

Autorka we wstępie podkreśla, co skłoniło ją do napisania książki, jaką rolę odgrywają dla niej warzywa, gdzie je mamy kupować, wyjaśnia, co jest najważniejsze w procesie własnej wytwarzanej produkcji warzyw lub ogrodu.

Warto jest zwrócić uwagę na samym początku, zanim rozpoczniemy pracę z warzywami i co jest ważne na każdym możliwym etapie, który to ma ogromne znaczenie, gdyż bez niego praca kulinarna nie przyniesie uzyskanych pozytywnych elementów.

Istotnymi elementami są uzyskane informacje zamieszczone we wstępie i należy z nich skorzystać: dobre warzywa na przetwory, jak zrobić trwałe przetwory, metody przetwarzania warzyw, dobre praktyki podczas robienia przetworów.

Bardzo podoba mi się to, że Katarzyna Gubała umiejętnie i z użyciem prostego języka kulinarnego ma tak wiele do przekazania z własnego doświadczenia swoim czytelnikom, wykonuje wspólnie z rodziną autorskie przepisy na przetwory warzywne, które tworzą bogactwo witamin.

Książka ta nie posiada rozdziałów, lecz zostały w niej umieszczone grupy, do których należą przetwory warzywne: przydatne na zimę, kiszonki, sałatki, grzyby, kuchenni pomocnicy, a dodatkowo została dodana porada, do jakich można je zastosować w daniu.

W książce tej zaprezentowane zostały piękne zdjęcia przetworów warzywnych, została zastosowana czytelna czcionka ułatwiająca zapoznanie się z całością kulinarnej treści, kolorowa grafika, która wyszczególnia nazwy przepisów przetworów i zaprezentowanych z osobna zdjęć składników umiejscowionych po prawej stronie potrzebnych do ich wykonania.

Elementem dodatkowym i pomysłowym w książce jest zamieszczenie na samym końcu miejsca na Twoje przepisy.

Warto jeść warzywa o każdej porze roku i przyrządzać z nich przetwory służące nam do zdrowego trybu życia.

Polecam mieć tę książkę w swojej kulinarnej kolekcji.

Opinia bierze udział w konkursie

Czy recenzja była pomocna?