SPRAWDŹ STATUS ZAMÓWIENIA
POMOC I KONTAKT
Ulubione
Kategorie

Chemia żywności

Tom 2: Biologiczne właściwości składników żywności

O Akcji

Akcja Podziel się książką skupia się zarówno na najmłodszych, jak i tych najstarszych czytelnikach. W jej ramach możesz przekazać książkę oznaczoną ikoną prezentu na rzecz partnerów akcji, którymi zostali Fundacja Dr Clown oraz Centrum Zdrowego i Aktywnego Seniora. Akcja potrwa przez cały okres Świąt Bożego Narodzenia, aż do końca lutego 2023.
Dowiedz się więcej
  • Promocja
    image-promocja

książka

Wydawnictwo PWN
Data wydania 2017
Oprawa miękka
Liczba stron 340

Opis produktu:

Chemia żywności jest nauką o składzie surowców i produktów żywnościowych, dodatków i zanieczyszczeń żywności, a także o biochemicznych i chemicznych reakcjach zachodzących w surowcach oraz produktach żywnościowych w czasie przechowywania i przetwarzania.
Zajmuje się również wpływem składników, dodatków i zanieczyszczeń na bezpieczeństwo zdrowotne i pozostałe aspekty jakości żywności.

W tomie 2 opisano:
- witaminy;
- rodniki, utleniacze i przeciwutleniacze;
- nieodżywcze substancje prozdrowotne pochodzenia roślinnego;
- alergeny oraz mutagenne i rakotwórcze składniki żywności;
- toksyny surowców żywnościowych;
- dodatki do żywności i suplementy diety;
- analizę oraz zasady zapewniania bezpieczeństwa zdrowotnego żywności.

Książka została opracowana przez specjalistów, mających doświadczenie w pracy dydaktycznej i współpracy z przemysłem. Jest przeznaczona dla studentów wydziałów nauk o żywności na uniwersytetach przyrodniczych i politechnikach, a także wydziałów farmaceutycznych i ekonomicznych oraz dla pracowników gospodarki żywnościowej.
S
Szczegóły
Dział: Książki
Kategoria: Nauki ścisłe,  Chemia
Wydawnictwo: PWN
Oprawa: miękka
Okładka: miękka
Rok publikacji: 2017
Wymiary: 165x235
Liczba stron: 340
ISBN: 978-83-01-19626-4
Wprowadzono: 30.09.2017

Zdzisław E. Sikorski, Hanna Staroszczyk - przeczytaj też

Książkowe bestsellery z tych samych kategorii

Chemia analityczna Tom 2 Książka 162,44 zł
Dodaj do koszyka
Chemia analityczna Tom 3 Książka 162,44 zł
Dodaj do koszyka
Sekrety alchemii (twarda) Książka 33,20 zł
Dodaj do koszyka
Chemia analityczna Tom 1 Książka 162,44 zł
Dodaj do koszyka
Chemia analityczna Tom 1-2 Książka 348,16 zł
Dodaj do koszyka

RECENZJE - książki - Chemia żywności, Tom 2: Biologiczne właściwości składników żywności - Zdzisław E. Sikorski, Hanna Staroszczyk

Zaloguj się i napisz recenzję - co tydzień do wygrania kod wart 50 zł, darmowa dostawa i punkty Klienta.

4.6/5 ( 9 ocen )
  • 5
    7
  • 4
    1
  • 3
    0
  • 2
    1
  • 1
    0

Wpisz swoje imię lub nick:
Oceń produkt:
Napisz oryginalną recenzję: