Ambasada śledzia (twarda)
O Akcji
Akcja Podziel się książką skupia się zarówno na najmłodszych, jak i tych najstarszych czytelnikach. W jej ramach możesz przekazać książkę oznaczoną ikoną prezentu na rzecz partnerów akcji, którymi zostali Fundacja Dr Clown oraz Centrum Zdrowego i Aktywnego Seniora. Akcja potrwa przez cały okres Świąt Bożego Narodzenia, aż do końca lutego 2023.
Dowiedz się więcej
książka
Wydawnictwo Zwierciadło |
Data wydania 2019 |
Oprawa twarda |
Liczba stron 240 |
- Wysyłamy w 24h
-
Opis produktu:
Wszystko, co chcielibyście wiedzieć o śledziach! A nawet więcej!
Podróże, smaki, opowieści, przepisy!
Czy słynny śledzik jest typowo polskim daniem? Jak smakuje z czekoladą? Jak długo żyją śledzie i jak się ze sobą komunikują? Jak wyglądają związane z nim obyczaje w różnych społecznościach? Jak się go przyrządza w innych kulturach?
W książce znajdziecie ponad 50 przepisów na śledzia - od klasyki po ekstrawagancję jak śledź w truskawkach czy śledziowe lody, a nawet rozdział dla wegetarian - roślinne śledzie wege!
Cztery pory roku ze śledziem! Przepisy ze wszystkich stron świata!
Pasjonujące opowieści o niezwykłej rybie, na której ościach budowano mocarstwa. Fakty historyczne, praktyczne porady, smaczne anegdoty. Opowieści z podróży kulinarnych, które stały się inspiracją nowych dań.
Śledź, kiedyś uznawany był za potrawę najbiedniejszych, potem - ten tradycyjny w oleju lub śmietanie - stał się nieodłącznym elementem PRL-owskiego życia towarzyskiego. Dziś, w czasach fuzji smaków i eksperymentów kulinarnych, podbija salony i staje się rarytasem dalekim od typowych wyobrażeń. Zanurz się w świetnie napisane opowieści, a gdy zgłodniejesz, wypróbuj jeden z przepisów i zaskocz wszystkich nowym smakiem podczas świąt lub śledzika towarzyskiego.
Marta Sawicka-Danielak - pisarka, dziennikarka, nauczycielka jogi.
Filip Danielak - perkusista, producent telewizyjny i szef kuchni.
Podróżujące małżeństwo, które wiele lat temu założyło lokal Ambasada Śledzia i do dziś pysznie karmi tą rybą w wielu jego filiach.
Szczegóły |
Dział: | Książki |
Kategoria: | kulinaria, książki kucharskie |
Wydawnictwo: | Zwierciadło |
Oprawa: | twarda |
Okładka: | twarda |
Rok publikacji: | 2019 |
Wymiary: | 190x240 |
Liczba stron: | 240 |
ISBN: | 9788381321310 |
Wprowadzono: | 19.11.2019 |
Zaloguj się i napisz recenzję - co tydzień do wygrania kod wart 50 zł, darmowa dostawa i punkty Klienta.