Opis produktu:
Ekologiczne płatki gryczane powstają z gniecionych ziaren gryki. Charakteryzują się niemal takimi samymi właściwościami jak kasza gryczana. Można je spożywać samodzielnie lub z innymi płatkami. Polecamy jako dodatek do potraw mięsnych, zup, a także do musli i deserów. Z płatków gryczanych można również upiec chleb gryczany.
Sposób przygotowania i przechowywania:
Płatki gotować w proporcji 1:2 (1 porcja płatków na 2 porcje wody lub mleka) na wolnym ogniu ok. 5 minut od czasu do czasu mieszając.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Skład:
Płatki gryczane* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny).
Wartości odżywcze::
W 100 g:
- Wartość energetyczna - 1470 kJ / 347 kcal
- Tłuszcz - 1,7 g,
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,4 g
- Węglowodany - 71 g,
- w tym cukry - 0,3 g
- Białko - 10,0 g
- Sól - 0 g
Produkt wprowadzony do obrotu na terenie UE przed 13.12.2024