Opis produktu:
Makaron wytwarzany jest z korzenia rośliny noszącej nazwę konjac, uprawianej w Japonii.
Nie zawiera węglowodanów, cukrów, glutenu. Odpowiedni dla osób będących na diecie ketogenicznej.
Jest świetnym źródłem błonnika.
Doskonały zamiennik dla tradycyjnych makaronów.
Makaron łatwo wchłania aromat dodanych przypraw i składników.
Opakowanie zawiera 2 sugerowane porcje.
NOWA RECEPTURA - bez zapachu! Gotowe w 2 minuty. Spróbuj koniecznie.
Sposób przygotowania i przechowywania:
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Nie zamrażać. Po otwarciu przechowywać w lodówce przez maksimum 1 tydzień.
Etap I: przepłukać zimną wodą 2-3 razy (opcjonalnie)
Etap II: smażyć na patelni przez 1-2 minuty lub podgrzać w kuchence mikrofalowej przez 1 minutę
Etap III: dodać do ulubionego sosu, zupy lub sałatki
Skład:
woda oczyszczona, mąka konjac*, błonnik OWSIANY* (bez glutenu). (*certyfikowany składnik ekologiczny).
Wartości odżywcze::
W 100 g po odsączeniu
- Wartość energetyczna 35 kJ/9 kcal
- Tłuszcz: 0 g
- w tym kwasy nasycone: 0 g
- Węglowodany: 0 g
- w tym cukry: 0 g
- Błonnik: 4,0 g
- Białko: 0,2 g
- Sól: 0 g
Informacja o alergenach:
<p> Produkowano w zakładzie przetwarzającym SOJĘ i SIARCZYNY.</p>
Produkt wprowadzony do obrotu na terenie UE przed 13.12.2024