Przysmaki żydowskie we współczesnej kuchni (twarda)

Polskie tradycje kulinarne

książka

Wydawnictwo Olimp Media
Oprawa twarda
  • Dostępność niedostępny

Opis produktu:

Z Przysmaków żydowskich dowiesz się, na czym polega koszerna kuchnia oraz co jadają na co dzień i od święta wyznawcy judaizmu.
Prezentujemy tu przepisy zarówno na dania północnoeuropejskich Żydów aszkenazyjskich, jak i na potrawy pochodzących z Południa sefardyjczyków.
Zachęcamy do wypróbowania przepisów m.in. na takie specjały, jak czulent - wołowy gulasz z fasolą i kaszą - czy holiszkies, czyli gołąbki z mieloną wołowiną. Podajemy także receptury na liczne słodkie wypieki, np. chałkę, ciasto dyniowe i mandelbrot (chlebek migdałowy).
Ponadto w naszej publikacji nie mogło zabraknąć przepisów na znane na całym świecie bajgle, baklawę, kugel oraz humus.
S
Szczegóły
Dział: Książki
Wydawnictwo: Olimp Media
Oprawa: twarda
Okładka: twarda
Wprowadzono: 13.04.2010

RECENZJE - książki - Przysmaki żydowskie we współczesnej kuchni, Polskie tradycje kulinarne

4.4/5 ( 5 ocen )
  • 5
    4
  • 4
    0
  • 3
    0
  • 2
    1
  • 1
    0