książka
Wydawnictwo Olimp Media |
Oprawa twarda |
- Dostępność niedostępny
Opis produktu:
Z Przysmaków żydowskich dowiesz się, na czym polega koszerna kuchnia oraz co jadają na co dzień i od święta wyznawcy judaizmu.Prezentujemy tu przepisy zarówno na dania północnoeuropejskich Żydów aszkenazyjskich, jak i na potrawy pochodzących z Południa sefardyjczyków.
Zachęcamy do wypróbowania przepisów m.in. na takie specjały, jak czulent - wołowy gulasz z fasolą i kaszą - czy holiszkies, czyli gołąbki z mieloną wołowiną. Podajemy także receptury na liczne słodkie wypieki, np. chałkę, ciasto dyniowe i mandelbrot (chlebek migdałowy).
Ponadto w naszej publikacji nie mogło zabraknąć przepisów na znane na całym świecie bajgle, baklawę, kugel oraz humus.
Szczegóły | |
Dział: | Książki |
Wydawnictwo: | Olimp Media |
Oprawa: | twarda |
Okładka: | twarda |
Wprowadzono: | 13.04.2010 |