Kuchnia polska Hanny Szymanderskiej
książka
Wydawnictwo Rea |
Oprawa miękka |
Opis produktu:
Kuchnia polska Hanny Szymanderskiej zawiera wiedzę o naszej wspaniałej kuchni: dawnej i współczesnej, `oficjalnej` i regionalnej, środkowopolskiej oraz kresowej, a treść przepisów urozmaicają ciekawostki z historii polskiej sztuki kulinarnej. Składa się na nią unikalny zbiór około 1600 przystępnie podanych przepisów, które pobudzają wyobraźnię i inspirują do śmiałych działań w kuchni zarówno osoby początkujące, jak i doświadczonych miłośników sztuki gotowania. Niniejsze wydanie podzielone jest na 15 rozdziałów, wśród których znajdują się między innymi: Zimny bufet, Potrawy z jaj i serów, Potrawy z kasz i ryżu, Mięsa, Ryby i raki, Drób, Dziczyzna, Ciasta.
Szczegóły |
Dział: | Książki |
Wydawnictwo: | Rea |
Oprawa: | miękka |
Okładka: | miękka |
Wprowadzono: | 12.01.2021 |