Jaja i mleko. Smaczne i tanie
książka
Wydawnictwo PWRiL |
Oprawa miękka |
Opis produktu:
Jajo to jedno z najdoskonalszych tworów przyrody. Dwie sztuki pokrywają 50% dziennego zapotrzebowania organizmu na białko i witaminy (z wyjątkiem witaminy C). Według dietetyków najbardziej strawne jest jajo ugotowane na twardo lub miękko. Mleko to najpopularniejszy, obok wody, napój świata. Uzupełnia braki wapnia w organizmie, reguluje trawienie, odtruwa organizm i dodaje urody. Kto dba o zdrowie i urodę powinien wypijać minimum trzy szklanki dziennie. Mleko i przygotowane z niego potrawy mogą spożywać wszyscy, począwszy od niemowląt na seniorach kończąc.
Szczegóły |
Dział: | Książki |
Wydawnictwo: | PWRiL |
Oprawa: | miękka |
Wprowadzono: | 06.05.2006 |