Ciasto drożdżowe na różne sposoby (twarda)
książka
Wydawnictwo Olimp Media |
Oprawa twarda |
- Dostępność niedostępny
Opis produktu:
Przekonaj się, jak wiele specjałów można przyrządzić z ciasta drożdżowego!W niniejszej książce autorka prezentuje sprawdzone przepisy na rozmaite wyroby drożdżowe: chleby (pszenne, razowe, mieszane, kukurydziany, z ziemniakami), całą gamę bułek, pizzę i oczywiście słodkie wypieki - m.in. chałkę na miodzie, rogaliki z nadzieniem orzechowym i brioszki z czekoladą.
Ponadto w obszernym wstępie odkrywa tajniki udanych specjałów drożdżowych, opisując m.in. typy zaczynów drożdżowych, prawidłowe wyrabianie ciasta czy jego wyrastanie i odgazowywanie.
Małgorzata Zielińska - dzięki pasji i kulinarnej intuicji zdobyła imponującą wiedzę praktyczną na temat wypieków. Od kilku lat prowadzi cieszący się dużym powodzeniem portal internetowy, propagujący przede wszystkim domowy wypiek chleba na zakwasie.
Szczegóły | |
Dział: | Książki |
Wydawnictwo: | Olimp Media |
Oprawa: | twarda |
Okładka: | twarda |
Wprowadzono: | 11.02.2011 |