książka
Wydawnictwo Infor.pl |
Oprawa miękka |
- Dostępność niedostępny
Opis produktu:
W tym numerze:1.Zasady funkcjonowania stołówek szkolnych i przedszkolnych.
Stołówka szkolna
Stołówka w przedszkolu
Opłata za posiłki
Zwolnienie z ponoszenia opłat
2.Stołówki szkolne jako zakłady żywienia zbiorowego
Dozwolony asortyment w sklepikach
Pieczywo
Pieczywo półcukiernicze i cukiernicze Kanapki
Sałatki i surówki
Mleko i napoje zastępujące mleko
Produkty mleczne
Zbożowe produkty śniadaniowe oraz inne produkty zbożowe
Warzywa i owoce
Suszone warzywa i owoce, orzechy oraz nasiona
Soki, przeciery, musy i koktajle owocowe, warzywne,
owocowo-warzywne
Woda i inne napoje
Bezcukrowa guma do żucia, czekolada i inne produkty
Wymagania dotyczące środków spożywczych w stołówkach szkolnych
Zasady zbiorowego żywienia dzieci i młodzieży
Grupy środków spożywczych stosowane w żywieniu zbiorowym w szkołach i przedszkolach
3.Wybór firmy cateringowej
4.Opodatkowanie usług stołówkowych
5.Pomoc państwa w zakresie dożywiania
Cel i podmioty realizujące wieloletni program wspierania finansowego gmin w zakresie dożywiania
Beneficjenci pomocy
Formy wsparcia
Finansowanie programu
Podział i przyznawanie środków z programu
Monitoring programu dożywiania
6.Programy unijne
Mleko w szkole
Owoce w szkole
Szczegóły | |
Dział: | Książki |
Wydawnictwo: | Infor.pl |
Oprawa: | miękka |
Okładka: | miękka |
Wprowadzono: | 17.09.2016 |