Opis produktu:
Książka zawiera ponad 80 przepisów na atrakcyjne sałatki o interesujących smakach. Proponuje nowe spojrzenie na znane i lubiane klasyczne sałatki, np. sałatkę Cezar, a oprócz tego prezentuje najbardziej niezwykłe przepisy z całego świata - regionu Morza Śródziemnego, Afryki Północnej, Azji i Ameryki Południowej - za sprawą których przyrządzanie sałatek staje się formą sztuki. Książkę podzielono na rozdziały według podstawowych składników sałatek, od fasoli, soczewicy i kasz, przez warzywa liściowe, jarzyny, makarony i ryż, po mięso, ryby i drób. Każdemu przepisowi towarzyszą praktyczne wskazówki ułatwiające przygotowanie, a takżepropozycje wariantów tego samego przepisu. Znajdziemy tu przepisy na smaczne sosy, a także wskazówki na temat doboru i stosowania dodatków i przypraw.
Pasja autorki, znajdująca odzwierciedlenie w tej żywo i z entuzjazmem napisanej książce, z pewnością zainspiruje każdego, kto pragnie się zdrowo odżywiać.
Szczegóły | |
Dział: | Książki |
Wydawnictwo: | Muza |
Oprawa: | miękka |
Wprowadzono: | 04.02.2006 |