Książkowe bestsellery z tych samych kategorii

Szafran, mięta i kardamon (twarda)

Zioła i przyprawy w kuchni

książka

Wydawnictwo Buchmann
Oprawa twarda
  • Dostępność niedostępny

Opis produktu:

Po pierwszej, znakomicie przyjętej przez wszystkich miłośników dobrej kuchni książce Hummus, zaatar i granaty czas na kolejną przygodę kulinarną z Samar.
Szafran, mięta i kardamon to zbiór ponad 100 przepisów, które pozwolą na nowo odkryć zioła i przyprawy - począwszy od rodzimej natki pietruszki, przez tymianek, kumin czy kolendrę, aż po sumak, anyż oraz szafran. Samar prezentuje dobrze znane dania w nowej, jeszcze smaczniejszej i ciut mocniej doprawionej odsłonie. Łączy przy tym przeróżne tradycje kulinarne - proponuje głównie dania z lokalnych polskich składników, ale doprawione całkiem sporą szczyptą egzotyki. Autorka dzieli się również mnóstwem praktycznych porad związanych z przechowywaniem ziół i przypraw. Książka została przygotowana zgodnie z polskim kalendarzem sezonowości - tak, żeby zawsze jeść to, co akurat jest najzdrowsze, najsmaczniejsze i... najtańsze.
S
Szczegóły
Dział: Książki
Wydawnictwo: Buchmann
Oprawa: twarda
Okładka: twarda
Wprowadzono: 30.10.2018

RECENZJE - książki - Szafran, mięta i kardamon, Zioła i przyprawy w kuchni

4/5 ( 2 oceny )
  • 5
    1
  • 4
    0
  • 3
    1
  • 2
    0
  • 1
    0