Systemowe zarządzanie obroną żywności przed terroryzmem (twarda)
książka
Wydawnictwo Uniwersytet Gdański |
Oprawa twarda |
Opis produktu:
Praca opisuje istotę i znaczenie terroryzmu żywnościowego oraz zjawiska obrony żywności na tle zagadnień związanych z jakością, w tym z bezpieczeństwem żywności. Przedmiotem badań są rozwiązania o charakterze systemowym, jakie mogą wspierać organizacje należące do łańcucha żywnościowego, pragnące spełnić postulat rynkowy i społeczny w zakresie obrony żywności przed sabotażami. Autorka za cel obrała opracowanie i zaprezentowanie możliwych do wprowadzenia wersji systemów zarządzania obroną żywności, jak również modelu samooceny dojrzałości tych systemów, pozwalającej organizacji na bieżące, samodzielne monitorowanie stanu obrony w tym zakresie i jej doskonalenie.
Szczegóły |
Dział: | Książki |
Wydawnictwo: | Uniwersytet Gdański |
Oprawa: | twarda |
Okładka: | twarda |
Wprowadzono: | 14.04.2016 |