Suwała, Baron i inni Przepisy i opowieści (twarda)
książka
Wydawnictwo Dwie siostry |
Oprawa twarda |
- Dostępność niedostępny
Opis produktu:
Tego jeszcze nie było: męskie gotowanie w wydaniu Dwóch Sióstr!Ozory wołowe z remuladą z selera, kacze serca z harissą, sałatka z ośmiornicy, solianka na kaca, pieczone uszy wieprzowe... To nic trudnego, gdy do wspólnego gotowania zapraszają Paweł Suwała - szef kuchni restauracji Butchery & Wine i Aleksander Baron - szef kuchni restauracjo-baru Solec 44.
Dodatkowo swoje ulubione przepisy prezentują ich dostawcy. Szalony Rzeźnik, czyli Grzegorz Kwapniewski, wyjaśnia, jak zrobić naprawdę dobry rosół czy tatara, a Pan Sandacz, czyli Dariusz Wolszczak, poleca między innymi flaki z lina i swoją słynną zupę rybną. I jeszcze barman, czyli Julian Karewicz, serwuje oryginalne drinki, w tym - grzaniec z ciemnego piwa i rabarbarowe mojito.
Razem to ponad 100 smakowitych przepisów - prawdziwie męska kuchnia. A do tego panowie okraszają przepisy barwnymi opowieściami. Jakby siedziało się z nimi przy stole.
Tekst: Paweł Suwała, Aleksander Baron, Grzegorz Kwapniewski, Dariusz Wolszczak, Julian Karewicz
fotografie: Igor Haloszka
Szczegóły | |
Dział: | Książki |
Wydawnictwo: | Dwie siostry |
Oprawa: | twarda |
Okładka: | twarda |
Wprowadzono: | 26.11.2015 |