RODO 2019 / PRACA ZBIOROWA 82,01 zł | Książka w Gandalf.com.pl
Kategorie
  • image

RODO 2019 (miękka)

Plusy i minusy zmian od 4 maja

książka

  • Wydawnictwo Infor.pl
  • Oprawa miękka
  • Ilość stron 260
  • GRATIS! Do każdego zamówienia zakładka mola książkowego!
  • Wysyłamy w 24h - 48h + czas dostawy

RODO 2019, Plusy i minusy zmian od 4 maja - opis produktu:

Publikacja zawiera omówienie wszystkich zmian wprowadzonych przez ustawę z 21 lutego 2019 r. o zmianie niektórych ustaw w związku z zapewnieniem stosowania rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych).

Zmiany dostosowujące przepisy krajowe do RODO dotyczą bardzo wielu dziedzin. Obejmują m.in. zmiany w Kodeksie pracy wprowadzające nowy katalog danych, jakich można wymagać od kandydata do pracy oraz pracownika. W ustawach z zakresu administracji i postępowania podatkowego sprecyzowano, w jaki sposób obowiązek informacyjny wynikający z RODO ma być wykonywany przez organy podatkowe. W odniesieniu do zawodów zaufania publicznego wskazano, w jakim zakresie tajemnica zawodowa adwokatów i radców prawnych ma pierwszeństwo przed przepisami rozporządzenia RODO. W wielu innych ustawach sprecyzowano specyficzny zakres upoważnienia do przetwarzania danych wrażliwych.

inne wydania :

produkt cyfrowy
  • -20%

E-book

S
Szczegóły
  • Dział: Książki
  • Kategoria: nauki społeczne,  prawo,  inne
  • Wydawnictwo: Infor.pl
  • Oprawa: miękka
  • Okładka: miękka
  • Ilość stron: 260
  • ISBN: 9788381375092
  • Wprowadzono: 22.05.2019

Zobacz również

  • -22%
  • -36%
  • -36%
Kultury narodowe i lokalne a polityka

PRACA ZBIOROWA

miękka
31,91 zł 49.86
  • -31%
Boszniacki nacjonalizm

Tomasz Rawski

miękka
21,68 zł 31.43
  • RRecenzje
  • Książka
  • RODO 2019, Plusy i minusy zmian od 4 maja
0/5 ( brak ocen )
    5
    4
    3
    2
    1
imię, nazwisko lub nick:
Twoja ocena:
Twoja recenzja:
Wprowadź tekst z obrazka:

W przypadku naruszenia Regulaminu Twój wpis zostanie usunięty.

Uwaga!!! Nie jesteś zalogowany. zaloguj się by zgłosić recenzję do konkursu i mieć szansę na wygraną w cotygodniowym plebiscycie!

Podobał Ci się ten tytuł? Zainspirował Cię? A może nie zgadzasz sie z autorem, opowiedz nam o tym, opisz swoje doznania związane z lekturą.

Ciekawe pomysły Gandalfa

  • 47.87 zł
    31.59 zł

    Obowiązkowa dokumentacja przetwarzania danych osobowych z punktu widzenia administratora. Na gruncie ustawy o ochronie danych osobowych trzeba było prowadzić pewne dokumenty dotyczące bezpieczeństwa, przetwarzanych danych osobowych. Na gruncie RODO również trzeba prowadzić pewne dokumenty, różnią...

  • To książka, która pomoże w dostosowaniu organizacji do przepisów o ochronie danych osobowych. Dzięki niej rodo - zamiast paraliżować codzienną pracę - pozwoli na uporządkowanie wewnętrznych procedur z zakresu gromadzenia i przetwarzania danych osobowych. Autorzy w formie pytań i odpowiedzi...

  • Praktyczny poradnik dla przedsiębiorców jak przygotować się do kontroli przestrzegania przepisów RODO w firmie lub urzędzie. Niniejsza publikacja zawiera wytyczne oraz wskazówki praktyczne pozwalające krok po kroku przygotować organizację na wypadek ewentualnej kontroli przestrzegania...

  • Przewodnik dla przedsiębiorców dotyczący stosowania RODO w praktyce. W poradniku odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania dotyczące: odpowiedzialności administratora danych i procesora, przetwarzania i ochrony danych osobowych pracowników i klientów, działalności w sieci, skarg zgłaszanych do...

  • Z badań wynika, że połowa polskich firm nie poradziła sobie z RODO, a liczba skarg wciąż rośnie. Przedsiębiorcy po wdrożeniu RODO oczekiwali zerojedynkowych rozwiązań, które raczej jeszcze długo nie zostaną ugruntowane. Swoboda jaką dał ustawodawca unijny (choćby poprzez wprowadzenie zasad...

  • Celem poradnika RODO w 15 krokach. Praktyczny poradnik dla przedsiębiorców jest spójne, przystępne przybliżenie Czytelnikom wymagań unijnego Rozporządzenia o Ochronie Danych Osobowych (RODO), w szczególności tych praw i obowiązków, które odnoszą się do działalności przedsiębiorców. Autorzy w sposób...