Książkowe bestsellery z tych samych kategorii

Restrukturyzacja i upadłość przedsiębiorstw 2.0

książka

Wydawnictwo C.H.Beck
Oprawa miękka
  • Dostępność niedostępny

Opis produktu:

Publikacja pod redakcją A. Hrycaj, P. Filipiaka, M. Geromina i B. Groele pt. `Restrukturyzacja przedsiębiorstw 2.0` zawiera zbiór referatów odnoszących się do najważniejszych zagadnień z zakresu prawa restrukturyzacyjnego oraz prawa upadłościowego, które zostały istotnie znowelizowane ustawą z 15.5.2015 r. - Prawo restrukturyzacyjne (Dz.U. z 2015 r. poz. 978).

Dobór referatów ma na celu zaprezentowanie najistotniejszych problemów z zakresu teorii i praktyki prawa restrukturyzacyjnego i upadłościowego z uwzględnieniem aspektów ekonomicznych i społecznych postępowań restrukturyzacyjnych i upadłościowych.

Publikacja składa się z 4 części. Część I (Układ w postępowaniu restrukturyzacyjnym) zawiera omówienie charakteru prawnego układu oraz układu częściowego w Prawie restrukturyzacyjnym. Część II (Organy i uczestnicy postępowania restrukturyzacyjnego) skupia się na zagadnieniach rady wierzycieli, większości głosów oraz kworum wymaganego do podjęcia uchwały przez radę wierzycieli, przebiegu zgromadzenia wierzycieli a także odpowiedzialności karnej doradcy restrukturyzacyjnego. W Części III (Ekonomiczne i międzynarodowe otoczenie postępowania restrukturyzacyjnego) przedstawiono zagadnienia planu restrukturyzacyjnego, Dobrych Praktyk Restrukturyzacji a także Białej Księgi Dobrych Praktyk, skuteczności sądowych postępowań sanacyjnych przedsiębiorstw i ewolucji prawa upadłościowego i restrukturyzacyjnego w kontekście prawa europejskiego. Ostatnia IV Część (Zmiany w prawie upadłościowym) skupia się na definicji niewypłacalności, upadłości deweloperów i postępowaniu upadłościowym konsumenta z punktu widzenia syndyka.
S
Szczegóły
Dział: Książki
Wydawnictwo: C.H.Beck
Oprawa: miękka
Okładka: miękka
Wprowadzono: 06.07.2016

RECENZJE - książki - Restrukturyzacja i upadłość przedsiębiorstw 2.0

4.1/5 ( 9 ocen )
  • 5
    6
  • 4
    1
  • 3
    0
  • 2
    1
  • 1
    1