Książkowe bestsellery z tych samych kategorii

Przewodnik kulinarny Pascala. Włochy

książka

Wydawnictwo Pascal
Oprawa twarda
  • Dostępność niedostępny

Opis produktu:

Włochy od wieków intrygują: bogata historia, wspaniała sztuka, przepiękne krajobrazy, życzliwi ludzie i oczywiście kuchnia - jedyna w swoim rodzaju, korzystająca z obfitych darów natury. Ziemie Italii są wyjątkowo żyzne, więc nie brakuje tutaj doskonałych składników, a jedzenie jest ważnym elementem życia i jedną z największych przyjemności jej mieszkańców. Posiłki się celebruje - powoli, z uwagą, rozmawiając z rodziną i przyjaciółmi o codziennych sprawach i ważnych wydarzeniach. To właśnie słynna la dolce vita. Nie ma jednej włoskiej kuchni: są kuchnie regionalne, każda oryginalna i pomysłowa. W domach i restauracjach dominują potrawy lokalne, jest jednak kilka ważnych wyjątków, m.in. prosciutto (szynka) i parmigiano (parmezan), które można znaleźć w całym kraju, podobnie jak popularną u nas pizzę.
S
Szczegóły
Dział: Książki
Wydawnictwo: Pascal
Oprawa: twarda
Wprowadzono: 29.07.2006

RECENZJE - książki - Przewodnik kulinarny Pascala. Włochy

4.4/5 ( 5 ocen )
  • 5
    4
  • 4
    0
  • 3
    0
  • 2
    1
  • 1
    0