Podstawy biochemii dla towaroznawców
książka
Wydawnictwo Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu |
Oprawa miękka |
- Dostępność niedostępny
Opis produktu:
Celem podręcznika jest zapoznanie z podstawami biochemii oraz zwykrywaniem i analizą ilościową obecnych w produktach spożywczych substancji biologicznej. Autorzy skoncentrowali się na tych elementach biochemii, które są istotne dla studentów towaroznawstwa. Dlatego układ i treść książki różni się od innych podręczników biochemii dostępnych na rynku. W kilku rozdziałach opisano strukturę i właściwości aminokwasów, białek, węglowodanów, lipidów i kwasów nukleinowych. Ważnym elementem każdego z tych rozdziałów jest część eksperymentalna poświęcona metodom wykrywania omawianych związków.
Szczegóły | |
Dział: | Książki |
Wydawnictwo: | Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu |
Oprawa: | miękka |
Okładka: | miękka |
Wprowadzono: | 05.04.2011 |