Omega-3 To co w rybach jest najlepsze
książka
Wydawnictwo ABA |
Oprawa miękka |
Opis produktu:
Ci, którzy regularnie spożywają ryby lub inne morskie stworzenia, opóżniają w znaczącym stopniu swój pierwszy atak serca oraz prawdopodobieństwo następnych. Nic więc dziwnego, że ryby cieszą się wielkimi względami u kardiologów. American Heart Associatin zaleciło Amerykanom jedzenie ryb przynajmniej dwa razy w tygodniu. U kobiet z kolei, jak dowiodły inne badania, jedzenie ryb znacznie obniża ryzyko wylewu krwi do mózgu. Nie mówiąc już o tym, że uboga w rybne tłuszcze dieta kobiet będących w ciąży ma nie tylko fatalny wpływ na przyszły intelektualny rozwój ich potomstwa, lecz także zwiększa grożbę depresji poporodowej. Tajemniczymi substancjami, odpowiedzialnymi za większość korzyści zdrowotnych, jakie przynosi rybia dieta, jest grupa kwasów tłuszczowych Omega - 3, w które ryby są szczególnie bogate.
Szczegóły |
Dział: | Książki |
Wydawnictwo: | ABA |
Oprawa: | miękka |
Wprowadzono: | 06.03.2007 |