Ochrona danych osobowych. RODO / Aneta Flisek | Książka w Gandalf.com.pl
Ulubione
Kategorie
  • image

Ochrona danych osobowych. RODO (miękka)

książka

  • Wydawnictwo C.H.Beck
  • Oprawa miękka
  • Ilość stron 444
  • GRATIS! Do każdego zamówienia zakładka mola książkowego!
  • Wysyłamy w 2 - 3 dni + czas dostawy

Ochrona danych osobowych. RODO - opis produktu:

Zbiór zawiera następujące teksty ustaw:
Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchyleniu dyrektywy 95/46WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) z dnia 27 kwietnia 2016 r. (Dz.Urz. UE L 2016 Nr 119 z 2016 r., s. 1)
Ustawa o ochronie danych osobowych z dnia 10 maja 2018 r. (Dz. U. 2018, poz. 1000)
Komunikat Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych w sprawie wykazu rodzajów operacji przetwarzania danych osobowych wymagających oceny skutków przetwarzania dla ich ochrony z dnia 17 sierpnia 2018 r. (M.P. 2018, poz. 827)
Ustawa o zmianie niektórych ustaw w związku z zapewnieniem stosowania rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) z dnia 21 lutego 2019 r. (Dz.U. 2019 poz. 730)
Ustawa o ochronie danych osobowych przetwarzanych w związku z zapobieganiem i zwalczaniem przestępczości z dnia 14 grudnia 2018 r. (Dz.U. 2019 poz. 125)
Seria `Twoje Prawo` zawiera:
Boldowanie najnowszych zmian
Przypisy od Redakcji
Czytelne hasła i teksty
Indeks rzeczowy
S
Szczegóły
  • Dział: Książki
  • Kategoria: nauki społeczne,  prawo,  kodeksy,  UE
  • Wydawnictwo: C.H.Beck
  • Oprawa: miękka
  • Okładka: miękka
  • Wymiary: 122x175
  • Ilość stron: 444
  • ISBN: 9788381588690
  • Wprowadzono: 17.07.2019

Książkowe bestsellery z tych samych kategorii

  • -37%
Księgi Jakubowe, Olga Tokarczuk

Olga Tokarczuk

twarda
43,93 zł 69.73
  • -37%
  • -39%
Bieguni, Olga Tokarczuk

Olga Tokarczuk

miękka
24,29 zł 39.81
  • -40%
Nie ma

Mariusz Szczygieł

twarda
27,53 zł 45.89
  • -34%
Niepokorni: Dziewczyna z ogrodu

Anka Sangusz

miękka
19,74 zł 29.90

Zobacz również

  • -40%
Rozczarowanie demokracją

Janusz Reykowski

miękka
29,87 zł 49.78
  • -16%
Enzo Ferrari The Man and the Machine

Brock Yates

miękka
33,52 zł 39.90
  • -29%
Prawo cywilne Zbiór przepisów

PRACA ZBIOROWA

miękka
48,86 zł 68.82
  • -29%
Prawo karne Zbiór przepisów

PRACA ZBIOROWA

miękka
48,86 zł 68.82
  • -49%
Anarchia i dyscyplina

Mateusz Filary-Szczepanik

miękka
31,53 zł 61.83
  • RRecenzje
  • Książka
  • Ochrona danych osobowych. RODO
0/5 ( brak ocen )
    5
    4
    3
    2
    1
imię, nazwisko lub nick:
Twoja ocena:
Twoja recenzja:
Wprowadź tekst z obrazka:

W przypadku naruszenia Regulaminu Twój wpis zostanie usunięty.

Uwaga!!! Nie jesteś zalogowany. zaloguj się by zgłosić recenzję do konkursu i mieć szansę na wygraną w cotygodniowym plebiscycie!

Podobał Ci się ten tytuł? Zainspirował Cię? A może nie zgadzasz sie z autorem, opowiedz nam o tym, opisz swoje doznania związane z lekturą.
image

Rekomendowane

  • -30%
Wybrana przez bogów

Magdalena Dzieżyk-Socha

miękka
18,85 zł 26.92
  • -34%
Moby Dick tom 1-2 / Billy Budd / Taipi

Herman Melville

pakiet
78,99 zł 119.69
  • -33%
Podzwonne dla Instytutu

Bartosz Popadiak

miękka
26,67 zł 39.81
  • -45%
Baśń o Bezimiennej Księżnej

Alina Radzik-Piskaczek

miękka
13,71 zł 24.94
  • -40%
Pięść

Bożena Walewska

miękka
20,94 zł 34.90
  • -40%
Necrolotum

Jan Maszczaszyn

miękka
23,99 zł 39.99

Ciekawe pomysły Gandalfa

  • Przetwarzasz dane osobowe? Czy wiesz, jak chronić dane, minimalizując ryzyko związane z kontrolą, wyciekiem lub ich utratą? Poznaj zasady ochrony danych osobowych oraz bezpieczeństwa informacji. Kompleksowe omówienie wszystkich najważniejszych zagadnień związanych z ochroną danych...

  • Publikacja to praktyczny kompleksowy przewodnik po nowej polskiej ustawie o ochronie danych osobowych oraz unijnym ogólnym rozporządzeniu o ochronie danych osobowych. Autorzy szczegółowo omawiają: - obowiązki administratorów, - postępowanie przed Prezesem Urzędu Ochrony Danych, - warunki i...

  • Ochrona danych osobowych w działach kadr zgodnie z rodo. Autorzy omawiają obowiązki związane z gromadzeniem, przetwarzaniem i zabezpieczaniem informacji pracowniczych oraz ich trwałym usunięciem lub zniszczeniem. Opisują praktyczne przykłady dotyczące: monitoringu korespondencji służbowej i...

  • Książka stanowi zbiór odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania związane z ochroną danych osobowych w szkole oraz przedszkolu dotyczące m.in.: - bezpieczeństwa przetwarzania danych na gruncie nowych przepisów oraz przygotowywania i aktualizacji niezbędnych procedur i dokumentacji; - zasad...

  • W publikacji zostały omówione nowe standardy przetwarzania danych osobowych i medycznych w podmiotach leczniczych wprowadzone rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27.04.2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie...

  • Publikacja zawiera omówienie praktycznych zagadnień prawnych związanych z ochroną danych osobowych po wejściu w życie z dniem 25.05.2018 r. rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27.04.2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w...