Kiszonki i fermentacje / Aleksander Baron | Książka w Gandalf.com.pl
Kategorie
  • image

Kiszonki i fermentacje (twarda)

Bestseller w nowej odsłonie

książka

  • Wydawnictwo Pascal
  • Oprawa twarda
  • Ilość stron 288
  • GRATIS! Do każdego zamówienia zakładka mola książkowego!
  • Wysyłamy w 3 - 5 dni + czas dostawy
  • Dostępność mały zapas
    Brak na naszym magazynie.
    Spróbujemy go sprowadzić dla Ciebie.
    Szansa na realizację 60%.
    Potrzebny czas 3-5 dni roboczych.

Kiszonki i fermentacje, Bestseller w nowej odsłonie - opis produktu:

Autor "Kiszonek i fermentacji" powraca z rozszerzonym i poprawionym wydaniem swojej bestsellerowej książki.

Czy masz ochotę na:
Stir fry z kiszonymi burakami i jarmużem?
Tatar z kiszonym czosnkiem, rzodkiewką i trąbką śmierci?
Kiszone migdały?
Krupnik na fermentowanej kaszy gryczanej?
A może kiszoną Krwawą Mary?

Mistrz kuchni po raz kolejny zaskakuje śmiałymi fermentacjami i niebanalnymi eksperymentami Pokazuje też, jak tradycyjne potrawy przygotować w nowej aranżacji. Nieoczywiste zestawienia, gwarantowany efekt.
Jeszcze więcej przepisów. Jeszcze więcej inspiracji. Jeszcze więcej zabawy.
Aleksander Baron - charyzmatyczny szef kuchni z warszawskiej restauracji Zoni. Pierwszą kiszonkę zrobił... przypadkiem. Dziś jest najlepszym w Polsce znawcą sztuki fermentacji, który zaprasza zaprasza do zmiany przyzwyczajeń polskiego podniebienia.
S
Szczegóły

Aleksander Baron - przeczytaj też

  • -27%
Kiszonki i fermentacje

Aleksander Baron

miękka
29,05 zł 39.81
  • -34%
Między wódką a zakąską

Aleksander Baron , Łukasz Klesyk

twarda
39,44 zł 59.76

Zobacz również

  • -39%
Słodkości w insulinooporności

Magdalena Makarowska

miękka
27,38 zł 44.90
  • -33%
Wege energia

Katarzyna Gubała

24,89 zł 37.15
  • -41%
Szkoła cukiernictwa

PRACA ZBIOROWA

52,37 zł 88.78
  • -34%
Artystyczne dekoracje tortów

PRACA ZBIOROWA

twarda
98,33 zł 149.00
  • -41%
Ryby i owoce morza Szkoła gotowania

Alcantara Lorenza

miękka
20,64 zł 35.00
  • -49%
Wiosenna kuchnia

PRACA ZBIOROWA

twarda
7,21 zł 14.14
  • RRecenzje
  • Książka
  • Kiszonki i fermentacje, Bestseller w nowej odsłonie
4.7/5 ( 12 ocen )
    5
    10
    4
    0
    3
    2
    2
    0
    1
    0
imię, nazwisko lub nick:
Twoja ocena:
Twoja recenzja:
Wprowadź tekst z obrazka:

W przypadku naruszenia Regulaminu Twój wpis zostanie usunięty.

Uwaga!!! Nie jesteś zalogowany. zaloguj się by zgłosić recenzję do konkursu i mieć szansę na wygraną w cotygodniowym plebiscycie!

Podobał Ci się ten tytuł? Zainspirował Cię? A może nie zgadzasz sie z autorem, opowiedz nam o tym, opisz swoje doznania związane z lekturą.

Ciekawe pomysły Gandalfa

  • 49.82 zł
    31.89 zł

    Zamknięte w słoiku smaki wiosny, lata i jesieni ubogacą każde danie, będą doskonałą przekąską oraz bazą do innych smakowitych dań. Kiszonki to również pełne witamin naturalne probiotyki, które wspomagają odporność organizmu, dlatego warto po nie sięgać przez cały rok. Książka zawiera cenne porady i...

  • 34.90 zł
    20.24 zł

    Kiszona kapusta czy ogórki to nie tylko porcja witamin, których brakuje nam w chłodniejszych porach roku, ale też naturalny probiotyk. Kiszonki są mniej kaloryczne niż nieprzetworzone warzywa czy owoce, a kisić można nie tylko kapustę i ogórki ale także inne warzywa a nawet owoce. Najzdrowsze zaś...

  • Fermentacja to sztuka i prawdziwa przygoda! I ogromne pole do eksperymentowania! Z powodzeniem można kisić nie tylko popularne warzywa, ale także dzikie rośliny, a nawet grzyby. Przepyszne efekty zaskoczą nawet ciebie. Kaja Nowakowska i Gosia Ruszkowska, blogerki znane jako Mead Ladies, radzą,...

  • 39.81 zł
    29.05 zł

    Autorskie przepisy Aleksandra Barona na łatwe, szybkie i oryginalne dania z kiszonek: sorbet z fermentowanego melona z szałwią, rzodkiewki w czarnej soli i krem z dyni w maślance. Tradycyjne potrawy w nowej aranżacji bigos z ogórków, żur na zakwasie z kaszy gryczanej czy gołąbki w liściach jarmużu....

  • "Cytryny kiszone w wędzonej soli? Jarmuż fermentowany w jogurcie z jałowcem? Kiszony rabarbar z grapefruitem w miodowej zalewie? Dynie fermentowane w maślance z czosnkiem? Nawet się nie spodziewasz, co jeszcze można włożyć do słoika! Autorskie przepisy Aleksandra Barona na...

  • Przeczytaj, zacznij eksperymentować i stań się częścią triumfalnego powrotu fermentacji! Sandor Ellix Katz, autor Sztuki fermentacji Czwarta strona: Cytryny kiszone w wędzonej soli? Jarmuż fermentowany w jogurcie z jałowcem? Kiszony rabarbar z grapefruitem w miodowej zalewie? Dynie fermentowane w...