Jadłonomia (twarda)

Kuchnia roślinna - 100 przepisów nie tylko dla wegan

książka

Wydawnictwo Dwie siostry
Oprawa twarda
  • Dostępność niedostępny

Opis produktu:

Debiutancka książka z przepisami wegańskimi Marty Dymek - autorki uwielbianego przez rzesze internautów bloga jadlonomia.com o kuchni wegetariańskiej.

Marta Dymek kilka lat temu rzuciła perspektywiczną pracę w agencji reklamowej, by w pełni oddać się podróżowaniu, szukaniu kulinarnych inspiracji oraz prowadzeniu bloga Jadłonomia, który w 2013 r. jako pierwszy został nagrodzony tytułem Kulinarnego Bloga Roku.

W debiutanckiej książce `Jadłonomia` autorka zebrała ponad 100 przepisów na najsmaczniejsze, najzdrowsze i najciekawsze dania z liści, korzeni i bulw, bez jakichkolwiek dodatków pochodzenia zwierzęcego. Wszystkie przepisy zostały zilustrowane pięknymi zdjęciami wykonanymi przez autorkę.

Marta Dymek `Jadłonomia` - nie tylko dla fanów stylu eko

- Ponad 100 przepisów na bezmięsne śniadania, obiady i kolacje.

- Znakomity poradnik dla osób, które chcą dopiero rozpocząć swoją przygodę z kuchnią wegetariańską.

- Książka nagrodzona podczas EXPO 2015.
S
Szczegóły
Dział: Książki
Wydawnictwo: Dwie siostry
Oprawa: twarda
Okładka: twarda
Wprowadzono: 19.02.2021

RECENZJE - książki - Jadłonomia, Kuchnia roślinna - 100 przepisów nie tylko dla wegan

4.5/5 ( 48 ocen )
  • 5
    35
  • 4
    6
  • 3
    3
  • 2
    3
  • 1
    1

Anna

ilość recenzji:3

17-06-2021 23:09

Zweryfikowany zakup

Autor tej opinii jest naszym klientem. Kupił ten produkt w naszym sklepie.

Bardzo długo zbierałam się do zakupy książki Marty Dymek "Jadłonomia", wiele przepisów jest zamieszczonych na blogu czy na instagramie, a jako studentka chciałam oszczędzić wydatki. Pierwsza myśl o zakupie pojawiła mi się ponad rok temu. Przesłuchałam wtedy podcast z autorką publikacji. Od tego czasu bardzo często zaglądałam na profile społecznościowe Pani Marty i korzystałam z przepisów. W książce znajdziemy inne podeście do czytelnika, w odróżnieniu do standardowych publikacji z przepisami. Na początku autorka opowiada swoją historię przejścia na kuchnię roślinną, następnie przeczytamy niezbędnik dla osób początkujących (był dla mnie bardzo przydatny, mimo tego, że wegetarianką jestem już od ponad roku), a przed przepisami znajdziemy jeszcze informację o sprzętach kuchennych. W książce zaskoczył mnie niecodzienne nazwy rozdziałów na przykład "Bulwy i korzenie", "Cebule, czosnek i por" czy "Bakalie, nasiona i zboża". Do każdego przepisu załączone jest wysokiej jakości zdjęcie potrawy. Na końcu "Jadłonomii" znajdziemy notatki z podstawowymi przepisami, spis treści oraz ,co mnie bardzo mile zaskoczyło!, polecane miejsca na zakupy. Zakupu absolutnie nie żałuję i polecam każdemu, kto ma ochotę wypróbować kuchnię roślinną. Nawet tym, którzy z kuchnią (a tym bardziej wegańską) nie mają za wiele wspólnego :).

Mila

ilość recenzji:230

3-12-2020 12:28

Zweryfikowany zakup

Autor tej opinii jest naszym klientem. Kupił ten produkt w naszym sklepie.

Bardzo lubię mięso, choć nie jem go zbyt dużo i nie trzeba mnie przekonywać do warzyw, za to do czegokolwiek niemięsnego bardzo trudno jest przekonać mojego chłopaka, jakby mógł, jadłby tylko mięso. Ta książka pomogła mi wzbogacić jego dietę o zdrowe dodatki i wreszcie jakąś akceptowalną ilość warzyw, ponad czosnek i ziemniaki. Teraz ten mięsożerca podjada pieczoną pietruszkę do filmu :)

Ehdna

ilość recenzji:1

brak oceny 18-11-2017 18:18

Zweryfikowany zakup

Autor tej opinii jest naszym klientem. Kupił ten produkt w naszym sklepie.

Przed kupieniem książki podchodziłam do niej sceptycznie. Kilka miesięcy po jej kupieniu muszę przyznać, że jestem zachwycona. Przepisy są całkiem proste( nawet przy braku jakichkolwiek zdolności kulinarnych). Przepisy opatrzone są pomocnymi komentarzami, składniki nie są zbyt skomplikowane, a dania zrobione z przepisów po prostu pyszne!!!! Wszystko to sprawia, że często sięgam a po tą książkę planując obiad :-) Szczerze nie tylko dla wegan :-)