Dzika fermentacja, Żywe kultury bakterii - smak, wartości odżywcze i rzemiosło - opis produktu:
Książka, która nadaje nowy wymiar sztuce kiszenia!
Najnowsza książka Sandora Katza, autora bestsellerowej Sztuki fermentacji. Tym razem zwycięzca nagrody Jamesa Bearda i autor `The New York Times` powraca z książką, która otwiera erę renesansu dla nowoczesnego jedzenia - ze świeżym spojrzeniem, jeszcze większym entuzjazmem i rozszerzoną wiedzą z na temat tajników fermentacji na całym świecie.
Od czasu premiery pierwszej książki, Katz inspiruje ludzi do zamiany ich kuchni w laboratoria, gdzie mogą wyrabiać prawdziwe cuda: kiszone warzywa, fermentowane sery i jogurty, chleby na zakwasie i wiele innych.
Ta książka wprowadzi cię w zupełnie nowy świat smaków i korzyści zdrowotnych z fermentowanych produktów spożywczych. Znajdziesz w niej przepisy m.in. na kwas truskawkowy, koreańskie kimchi, czy afrykańskie piwo z sorgo. Tradycyjne receptury są dostosowane do najnowszych trendów. Zainspirowały one szefów kuchni czterogwiazdkowych restauracji i kucharzy amatorów. Sięgnij po tę książkę i rozpocznij osobistą rewolucję w twojej własnej kuchni!
_______
Ten facet jest prawdziwą gwiazdą rocka na scenie kulinarnej. - `The New York Times`
Sandor Katz to prawdziwy król fermentacji. - Sally Fallon Morrell, prezes The Weston A. Price Foundation
Książka Dzika fermentacja Żywe kultury bakterii - smak, wartości odżywcze i rzemiosło, pochodzi z wydawnictwa Vivante. Autorem książki jest Sandor Ellix Katz. Należy do gatunków: kulinaria, książki kucharskie. Książka Dzika fermentacja liczy 328 stron. Jej wymiary to 165x240. Oprawa jest miękka. Szczegóły - Dział: Książki
- Kategoria: kulinaria, książki kucharskie
- Wydawnictwo: Vivante
- Oprawa: miękka
- Okładka: miękka
- Wymiary: 165x240
- Ilość stron: 328
- ISBN: 978-83-65601-58-2
- Wprowadzono: 15.05.2017
- -13%

- -43%

- -44%

- -44%

- -41%

- -45%

Podobał Ci się ten tytuł? Zainspirował Cię? A może nie zgadzasz sie z autorem, opowiedz nam o tym, opisz swoje doznania związane z lekturą.