Dzika fermentacja

Żywe kultury bakterii - smak, wartości odżywcze i rzemiosło

książka

Wydawnictwo Vivante
Oprawa miękka
  • Dostępność niedostępny

Opis produktu:

Książka, która nadaje nowy wymiar sztuce kiszenia!
Najnowsza książka Sandora Katza, autora bestsellerowej Sztuki fermentacji. Tym razem zwycięzca nagrody Jamesa Bearda i autor `The New York Times` powraca z książką, która otwiera erę renesansu dla nowoczesnego jedzenia - ze świeżym spojrzeniem, jeszcze większym entuzjazmem i rozszerzoną wiedzą z na temat tajników fermentacji na całym świecie.
Od czasu premiery pierwszej książki, Katz inspiruje ludzi do zamiany ich kuchni w laboratoria, gdzie mogą wyrabiać prawdziwe cuda: kiszone warzywa, fermentowane sery i jogurty, chleby na zakwasie i wiele innych.

Ta książka wprowadzi cię w zupełnie nowy świat smaków i korzyści zdrowotnych z fermentowanych produktów spożywczych. Znajdziesz w niej przepisy m.in. na kwas truskawkowy, koreańskie kimchi, czy afrykańskie piwo z sorgo. Tradycyjne receptury są dostosowane do najnowszych trendów. Zainspirowały one szefów kuchni czterogwiazdkowych restauracji i kucharzy amatorów. Sięgnij po tę książkę i rozpocznij osobistą rewolucję w twojej własnej kuchni!

_______
Ten facet jest prawdziwą gwiazdą rocka na scenie kulinarnej. - `The New York Times`
Sandor Katz to prawdziwy król fermentacji. - Sally Fallon Morrell, prezes The Weston A. Price Foundation
S
Szczegóły
Dział: Książki
Wydawnictwo: Vivante
Oprawa: miękka
Okładka: miękka
Wprowadzono: 15.05.2017

RECENZJE - książki - Dzika fermentacja, Żywe kultury bakterii - smak, wartości odżywcze i rzemiosło

4.2/5 ( 9 ocen )
  • 5
    4
  • 4
    4
  • 3
    0
  • 2
    1
  • 1
    0