Dzika fermentacja - Sandor Ellix Katz - Książka | Gandalf.com.pl
Ulubione
Kategorie

Dzika fermentacja (miękka)

Żywe kultury bakterii - smak, wartości odżywcze i rzemiosło

książka

  • Wydawnictwo Vivante
  • Oprawa miękka
  • Ilość stron 328
  • GRATIS! Do każdego zamówienia zakładka mola książkowego!
  • Wysyłamy w 24h - 48h + czas dostawy

Dzika fermentacja, Żywe kultury bakterii - smak, wartości odżywcze i rzemiosło - opis produktu:

Książka, która nadaje nowy wymiar sztuce kiszenia!
Najnowsza książka Sandora Katza, autora bestsellerowej Sztuki fermentacji. Tym razem zwycięzca nagrody Jamesa Bearda i autor `The New York Times` powraca z książką, która otwiera erę renesansu dla nowoczesnego jedzenia - ze świeżym spojrzeniem, jeszcze większym entuzjazmem i rozszerzoną wiedzą z na temat tajników fermentacji na całym świecie.
Od czasu premiery pierwszej książki, Katz inspiruje ludzi do zamiany ich kuchni w laboratoria, gdzie mogą wyrabiać prawdziwe cuda: kiszone warzywa, fermentowane sery i jogurty, chleby na zakwasie i wiele innych.

Ta książka wprowadzi cię w zupełnie nowy świat smaków i korzyści zdrowotnych z fermentowanych produktów spożywczych. Znajdziesz w niej przepisy m.in. na kwas truskawkowy, koreańskie kimchi, czy afrykańskie piwo z sorgo. Tradycyjne receptury są dostosowane do najnowszych trendów. Zainspirowały one szefów kuchni czterogwiazdkowych restauracji i kucharzy amatorów. Sięgnij po tę książkę i rozpocznij osobistą rewolucję w twojej własnej kuchni!

_______
Ten facet jest prawdziwą gwiazdą rocka na scenie kulinarnej. - `The New York Times`
Sandor Katz to prawdziwy król fermentacji. - Sally Fallon Morrell, prezes The Weston A. Price Foundation

Książka Dzika fermentacja Żywe kultury bakterii - smak, wartości odżywcze i rzemiosło, pochodzi z wydawnictwa Vivante. Autorem książki jest Sandor Ellix Katz. Należy do gatunków: kulinaria, książki kucharskie. Książka Dzika fermentacja liczy 328 stron. Jej wymiary to 165x240. Oprawa jest miękka.
S
Szczegóły
  • Dział: Książki
  • Kategoria: kulinaria,  książki kucharskie
  • Wydawnictwo: Vivante
  • Oprawa: miękka
  • Okładka: miękka
  • Wymiary: 165x240
  • Ilość stron: 328
  • ISBN: 978-83-65601-58-2
  • Wprowadzono: 15.05.2017

Polecane

  • -43%
  • Nowość Zdrowa kuchnia rodzinna
Zdrowa kuchnia rodzinna miękka
28,44 zł 49.90
Dodaj do koszyka
  • -44%
  • Nowość Jak schudnąć bez wyrzeczeń
  • -41%
  • Nowość Dzieci też gotują
Dzieci też gotują miękka
29,37 zł 49.77
Dodaj do koszyka

Recenzje
image Nie wiesz, czy kupić? Sprawdź recenzje
Książka
Dzika fermentacja, Żywe kultury bakterii - smak, wartości odżywcze i rzemiosło

4.3/5 ( 8 ocen )
    5
    4
    4
    3
    3
    0
    2
    1
    1
    0

Zaloguj się i napisz recenzję na min. 700 znaków. Akceptując regulamin bierzesz udział w cotygodniowym plebiscycie. Do wygrania kupon 50 PLN i 15 punktów klienta.

imię, nazwisko lub nick:
Twoja ocena:
Twoja recenzja:
Wprowadź tekst z obrazka:

W przypadku naruszenia Regulaminu Twój wpis zostanie usunięty.

Podobał Ci się ten tytuł? Zainspirował Cię? A może nie zgadzasz sie z autorem, opowiedz nam o tym, opisz swoje doznania związane z lekturą.