Drób na 100 sposobów (twarda)
książka
Wydawnictwo Klub Dla Ciebie |
Oprawa twarda |
- Dostępność niedostępny
Opis produktu:
Z kaczką w kuchni Z KURCZAKIEM NA PATELNI Mięso drobiowe wygrywa każdy wyścig popularności w porównaniu wz wolowiną, wieprzowiną, cielęciną i każdym innym gatunkiem. I to nie tylko u nas, ale jak świat długi i szeroki. Mięso z drobiu jest bowiem delikatnym, pożywnym, niedrogim i, ze swoim charakterystycznym smakiem, wybornym mięsem, dającym się przyprawiać na różne sposoby. Proste w przygotowaniu, pozwala się łączyć z wieloma produktami spożywczymi, poczynając od warzyw i owoców, aż po ryby, jak również orzechy, zioła, sosy. Można je rozmaicie podawać, marynować, gotować i mieszać. Ta właśnie wszechstronność,zosdtała wykorzystana w przepisach. Mamy w książce mnostwo pomysłów na przygotowanie tradycyjnego kurczaka lub indyka, ale nie tylko. znajdziemy tu też kaczkę, gęś czy perliczkę.I jeszcze jeden ważny powód, ale ktorego warto mieć 100 sposobów na drób w kuchni pod ręką: mięso z kurczaka i indyka dzięki temu, że jest zdrowe, lekkostrawne, chude i niskokaloryczne stosowane jest szczególnie chętnie polecane w kuchni dietetycznej, i to nie tylko przy odchudzaniu, lecz także jako podstawa pożywienia dla rekonwalescentów, dal dzie, ludzi starszych, kobiet w ciązy...
Szczegóły | |
Dział: | Książki |
Wydawnictwo: | Klub Dla Ciebie |
Oprawa: | twarda |
Okładka: | twarda |
Wprowadzono: | 12.02.2010 |