Książkowe bestsellery z tych samych kategorii

Dania z anegdotą (twarda)

książka

Wydawnictwo Świat Książki
Oprawa twarda
  • Dostępność niedostępny

Opis produktu:

Z jednej strony przepisy na najpopularniejsze - proste i wykwintne - sosy, sałaty, przekąski zupy, dania rybne, mięsne i desery. Z drugiej - ich niezwykłe dzieje, opowiedziane ze swadą i humorem. Przygotowując najsłynniejsze dania z kuchni polskiej i światowej, dowiemy się m.in., gdzie powstał majonez, dlaczego aż cztery osoby powinny przyprawiać sałatę, czym jest "czernina" znana z Pana Tadeusza i co naprawdę kryje się pod nazwą "szarlotka".
S
Szczegóły
Dział: Książki
Wydawnictwo: Świat Książki
Oprawa: twarda
Okładka: twarda
Wprowadzono: 10.04.2012

RECENZJE - książki - Dania z anegdotą

4.6/5 ( 5 ocen )
  • 5
    3
  • 4
    2
  • 3
    0
  • 2
    0
  • 1
    0

dominek

ilość recenzji:27

brak oceny 5-07-2009 03:44

"Dania z anegdotą" to jedna z niewielu książek kucharskich tego typu. Oprócz przepisów, zawiera również ciekawe, hmmm... historyjki. Gotowanie według przepisów z tej książki dostarczy Wam niesamowitych wrażeń i frajdy. Podczas pieczenia jabłecznika będziecie mogli przeczytać skąd się wzięła jego nazwa, gdzie go wynaleziono, itp. Będziecie mogli przeczytać o panujących w kuchni "tradycjach i zabobonach" dlaczego coś powinno się robić tak a nie inaczej, czemu w niektórych daniach ważna jest kolejność dodawanych składników itp. Przygotowywanie dań i deserów z tą książką będzie więc nie tylko lekcją gotowania, ale także lekcją po części z historii, po części z kultury i podobnych dziedzin. Książka zaopatrzona oczywiście w fotografie. Polecam gorąco;)