Dania z anegdotą - Hanna Szymanderska - Książka | Gandalf.com.pl
Ulubione
Kategorie
odsłuchaj fragment

Dania z anegdotą (twarda)

książka

Dania z anegdotą - opis produktu:

Z jednej strony przepisy na najpopularniejsze - proste i wykwintne - sosy, sałaty, przekąski zupy, dania rybne, mięsne i desery. Z drugiej - ich niezwykłe dzieje, opowiedziane ze swadą i humorem. Przygotowując najsłynniejsze dania z kuchni polskiej i światowej, dowiemy się m.in., gdzie powstał majonez, dlaczego aż cztery osoby powinny przyprawiać sałatę, czym jest "czernina" znana z Pana Tadeusza i co naprawdę kryje się pod nazwą "szarlotka".

Książka Dania z anegdotą pochodzi z wydawnictwa Świat Książki. Autorem książki jest Hanna Szymanderska. Należy do gatunków: kulinaria, Desery i ciasta, książki kucharskie. Książka Dania z anegdotą liczy 224 stron. Jej wymiary to 205x130. Oprawa jest twarda. Publikacja dostępna jest również w formie elektronicznej.
S
Szczegóły

Książkowe bestsellery z tych samych kategorii

Recenzje
image Nie wiesz, czy kupić? Sprawdź recenzje
Książka
Dania z anegdotą

4.6/5 ( 5 ocen )
  • 5
    3
  • 4
    2
  • 3
    0
  • 2
    0
  • 1
    0

Zaloguj się i napisz recenzję na min. 700 znaków. Akceptując regulamin bierzesz udział w cotygodniowym plebiscycie. Do wygrania kupon 50 PLN i 15 punktów klienta.

imię, nazwisko lub nick:
Twoja ocena:
Twoja recenzja:
Wprowadź tekst z obrazka:

W przypadku naruszenia Regulaminu Twój wpis zostanie usunięty.

brak oceny

dominek

dominik.budziak(at)gmail.com 5-07-2009 03:44

recenzja nagrodzona 2.00pkt

"Dania z anegdotą" to jedna z niewielu książek kucharskich tego typu. Oprócz przepisów, zawiera również ciekawe, hmmm... historyjki. Gotowanie według przepisów z tej książki dostarczy Wam niesamowitych wrażeń i frajdy. Podczas pieczenia jabłecznika będziecie mogli przeczytać skąd się wzięła jego nazwa, gdzie go wynaleziono, itp. Będziecie mogli przeczytać o panujących w kuchni "tradycjach i zabobonach" dlaczego coś powinno się robić tak a nie inaczej, czemu w niektórych daniach ważna jest kolejność dodawanych składników itp. Przygotowywanie dań i deserów z tą książką będzie więc nie tylko lekcją gotowania, ale także lekcją po części z historii, po części z kultury i podobnych dziedzin. Książka zaopatrzona oczywiście w fotografie. Polecam gorąco;)

Czy recenzja była pomocna?