Bezpieczeństwo żywności w erze globalizacji - Stanisław Kowalczyk - Książka | Gandalf.com.pl
Ulubione
Kategorie

Bezpieczeństwo żywności w erze globalizacji (twarda)

książka

Bezpieczeństwo żywności w erze globalizacji - opis produktu:

Wszyscy interesujemy się żywnością. Ona warunkuje nasze istnienie. Mamy świadomość, że od jej jakości w dużym stopniu zależy nasze zdrowie i jakość naszego życia. Jednocześnie gwałtowny rozwój produkcji i przetwórstwa żywności na skalę masową wywołuje u konsumentów poczucie utraty kontroli nad tym, co spożywają. Postępujące procesy globalizacyjne to poczucie pogłębiają. Przed władzami stoi teraz - obok odwiecznego zadania wyżywienia obywateli - zadanie zapewnienia, że żywność będzie bezpieczna.
Jakie mechanizmy polityczne i prawne stoją na straży tego bezpieczeństwa?
Jaka jest skala problemu bezpieczeństwa żywności i jakie są podstawowe zagrożenia w tym względzie?
Jakie służby i uregulowania prawne mają nas przed nimi chronić? Oto główne tematy tej książki.

Książka Bezpieczeństwo żywności w erze globalizacji pochodzi z wydawnictwa Szkoła Główna Handlowa w Warszawie. Autorem książki jest Stanisław Kowalczyk. Należy do gatunków: nauki ścisłe, różne. Książka Bezpieczeństwo żywności w erze globalizacji liczy 303 stron. Oprawa jest twarda.
S
Szczegóły

Recenzje
image Nie wiesz, czy kupić? Sprawdź recenzje
Książka
Bezpieczeństwo żywności w erze globalizacji

3.8/5 ( 5 ocen )
  • 5
    3
  • 4
    0
  • 3
    0
  • 2
    2
  • 1
    0

Zaloguj się i napisz recenzję na min. 700 znaków. Akceptując regulamin bierzesz udział w cotygodniowym plebiscycie. Do wygrania kupon 50 PLN i 15 punktów klienta.

imię, nazwisko lub nick:
Twoja ocena:
Twoja recenzja:
Wprowadź tekst z obrazka:

W przypadku naruszenia Regulaminu Twój wpis zostanie usunięty.

Podobał Ci się ten tytuł? Zainspirował Cię? A może nie zgadzasz sie z autorem, opowiedz nam o tym, opisz swoje doznania związane z lekturą.