rozwiń
rozwiń
zwiń
zwiń
wpisz minimum 3 znaki
Wędzenie ryb
ocena: 5, głosów: 2
 
powiększenie

Wędzenie ryb (miękka)

książka

Wydawnictwo: Rea

Oprawa: miękka

Ilość stron: 128

Wysyłamy w: 24h - 48h

Nasza cena: 23,86

Cena detaliczna: 29,83

U nas taniej o 20%

dodaj do przechowalni dodaj do listy życzeń Dodaj do koszyka
Powrót GRATIS! Do każdego zamówienia zakładka mola książkowego!
  • Opis

  • Szczegółowe informacje

  • Recenzje (0)

Wędzenie ryb - opis produktu:

Jak wybudować wędzarnię, z jakiego drewna korzystać przy wędzeniu, jaki sprzęt zakupić? Jak przygotować ryby, by nie były ani za suche, ani za słone? W tej książce znajdziesz odpowiedzi na te i inne pytania dotyczące wędzenia ryb.

Specyfika wędzenia polega na stosowaniu różnych metod wynikających z niejednakowych zakresów temperatur i ich działania. Rozróżnia się więc wędzenie zimne, gorące i wędzenie z równoczesnym pieczeniem.

Autor prezentuje każdą z tych metod, podaje sposoby postępowania z rybą, by jak najdłużej zachowała świeżość. Opisuje też poszczególne gatunki ryb, sposób ich przygotowania do wędzenia i przepisy na pyszne potrawy z ich wykorzystaniem.
Praktyczny poradnik dla wszystkich amatorów wędzonych ryb!

Wędzenie ryb - szczegółowe informacje:

Dział: Książki

Kategoria: kulinaria, potrawy z ryb i owoców morza

Wydawnictwo: Rea
Oprawa:miękka
Okładka:miękka
Wymiary:165x233
Ilość stron:128
ISBN:978-83-7993-290-0
Wprowadzono: 16.08.2017
i zgarniaj nagrody napisz recenzję

Wędzenie ryb - recenzje klientów


Podobał Ci się ten tytuł? Zainspirował Cię? A może nie zgadzasz sie z autorem, opowiedz nam o tym, opisz swoje doznania związane z lekturą.
10.00

Joanna Tołłoczko - przeczytaj też

Zobacz również

Nowe AlaAntkowe BLW

J. Anger

A. Pisz...

książka

29,85 zł taniej -25%

Detoks dla bystrzaków

C. Shreeve

książka

29,85 zł taniej -25%

5 pór roku w kuchni. Smak na życie

M. Wachowicz

książka

26,11 zł taniej -25%

Zdrowy tłuszcz

S. Masley

J. Bow...

książka

29,85 zł taniej -25%

Ciekawe pomysły Gandalfa

książka

7.64 zł

taniej -0%

Wędzenie mięsa i ryb na różne sposoby

Wędzenie mięsa i ryb to wspaniała metoda na poprawę jakości oraz smaku produktów. Dla wielu stało się też ulubionym sposobem spędzenia wolnego czasu, przynoszącym sporo satysfakcji i umożliwiającym przygotowanie aromatycznych specjałów. W książce zamieszczono: - informacje o historii wędzenia - wskazówki dotyczące przygotowania mięsa, kiełbas i ryb do...

książka

26.81 zł

taniej -23%

Wędzenie dla smakoszy

Wędzenie ma bardzo długą tradycję. Zwykle z wędzonkami kojarzą nam się mięso i ryby. A przecież dzięki różnym metodom wędzenia wyjątkowo smakować mogą również sól, jaja, chleb, owoce, warzywa, sery, orzechy, zioła, a nawet słodycze! Jeśli dotychczas sądziliście, że wędzić można tylko w wędzarni, macie teraz szansę zmienić zdanie. Na grillu, w woku, w...

książka

16.28 zł

taniej -18%

Domowe wędzenie ryb

Autor książki odkrywa wszystkie tajniki wędzenia ryb. Przedstawia gatunki idealne do wędzenia. Doradza, w jaki sposób transportować i przechowywać ryby, jak je oczyszczać, skrobać i patroszyć. Uczy także właściwego filetowania i mrożenia. Stosując opisane metody wędzenia (na mokro, na sucho, na zimno itp.), można uwędzić rybę dostępnymi środkami i w...

książka

29.83 zł

taniej -0%

Domowe wędzenie ryb

Autor książki odkrywa wszystkie tajniki wędzenia ryb. Przedstawia gatunki idealne do wędzenia. Doradza, w jaki sposób transportować i przechowywać ryby, jak je oczyszczać, skrobać i patroszyć. Uczy także właściwego filetowania i mrożenia. Stosując opisane metody wędzenia (na mokro, na sucho, na zimno itp.), można uwędzić rybę dostępnymi środkami i w...

książka

20.86 zł

taniej -16%

Wędzenie ryb

Wędzone ryby - aromatyczne, jedzone jeszcze ciepłe. To właśnie po takie rarytasy ustawiają się kolejki do wędzarni nad morzem i na jeziorach. Jeśli lubicie ryby, to powiecie, że nie ma nic lepszego. Oczywiście najlepiej smakuje złowiona samodzielnie, ale nie można mieć wszystkiego. Sklepy oferują solidny asortyment świeżych ryb, więc zdobycie surowca nie...

książka

20.45 zł

taniej -18%

WĘDZENIE MIĘSA, KIEŁBAS I RYB

Wędzenie jest nie tylko obrosłą w tradycje metodą ochrony mięsa i ryb przed zepsuciem - pierś kurczęcia bądź gęsi, kawałek baraniny lub właśnie złowiona na wędkę ryba stają się w dymie wybornymi przysmakami. Wytwarzanie dymu: wędzenie zimne, ciepłe i gorące; środki wytwarzania dymu; jak działa dym. Piece i komory wędzarnicze: małe urządzenia ogrodowe, do...

Brak list życzeń:

Utwórz

zamówienie tradycyjne
Brak produktów w koszyku
Brak produktów w koszyku
10.00
Łączna wartość zamówienia: 0 zł0 zł
Dostawa i płatność › Płatność ›
rozwiń
Wpisz numer
Swojego zamówienia (xxxxxx/rrrr)
Sprawdź

Powiadom kiedy produkt będzie dostępny

Wpisz swój adres e-mail: