Książkowe bestsellery z tych samych kategorii

Kuchnia wielkopolska (twarda)

Polska kuchnia regionalna

książka

Wydawnictwo Olesiejuk
Oprawa twarda
  • Dostępność niedostępny

Opis produktu:

Kuchnia Wielkopolski ma wiele odmian, to zasługa gospodarności mieszkańców regionu. Z jednej strony oszczędnie, z drugiej na bogato. Sławne pyry to podstawa wielu potraw: placków, klusek i zup. To charakterystyczne plyndze, szagówki czy ślepe ryby. Wiele potraw powstaje na bazie mleka, także koziego, pyszny gzik i sery twarde oraz topione. W bogatej Wielkopolsce jadano sporo potraw mięsnych: faszerowane schaby, zrazy, wołowe pieczenie oraz drób, głównie kaczki i gęsi pieczone z owocami. Najlepsze słodkości to szneki z glancem, a wizytówką regionu są rogale marcińskie.
S
Szczegóły
Dział: Książki
Wydawnictwo: Olesiejuk
Oprawa: twarda
Okładka: twarda
Wprowadzono: 26.10.2015

RECENZJE - książki - Kuchnia wielkopolska, Polska kuchnia regionalna

4.7/5 ( 10 ocen )
  • 5
    9
  • 4
    0
  • 3
    0
  • 2
    1
  • 1
    0