Książkowe bestsellery z tych samych kategorii

Kuchnia kaszubska (twarda)

Polska kuchnia regionalna

książka

Wydawnictwo Olesiejuk
Oprawa twarda
  • Dostępność niedostępny

Opis produktu:

Po chłopsku, ale na bogato - kuchnia kaszubska ma repertuarze wiele dań, których nie spotyka się w innych regionach: kaczkę pomorską faszerowaną kaszą, jabłkami, śliwkami, ferkase z kury, podanej z ryżem na słodko, bigos z wiśniami, smażone i marynowane śledzie... Znane w całej Polsce są kaszubskie ogórki, konserwowane z papryką i marchewką. Ulubionym mięsem Kaszubów była gęsina, warto wypróbować przepis na świąteczną gęś. Na co dzień królowały na stołach ryby - było pod dostatkiem i tych morskich, i słodkowodnych, bo rzek i jezior też na Kaszubach nie brakuje...
S
Szczegóły
Dział: Książki
Wydawnictwo: Olesiejuk
Oprawa: twarda
Okładka: twarda
Wprowadzono: 26.10.2015

RECENZJE - książki - Kuchnia kaszubska, Polska kuchnia regionalna

4.2/5 ( 5 ocen )
  • 5
    1
  • 4
    4
  • 3
    0
  • 2
    0
  • 1
    0