ZASADY RACHUNKOWOŚCI FINANSOWEJ Kwalifikacja A.36 / Bożena Padurek Padurek | Podręczniki w Gandalf.com.pl
Ulubione
Kategorie
  • image

ZASADY RACHUNKOWOŚCI FINANSOWEJ Kwalifikacja A.36

Stan prawny na 1 maja 2019 roku

podręcznik

  • Wydawnictwo Padurek
  •  

  • Wysyłamy w 24h - 48h + czas dostawy

ZASADY RACHUNKOWOŚCI FINANSOWEJ Kwalifikacja A.36, Stan prawny na 1 maja 2019 roku - opis produktu:

Podręcznik ZASADY RACHUNKOWOŚCI FINANSOWEJ omawia istotę i podstawowe funkcje rachunkowości. Przedstawiono w nim klasyfikację zasobów majątkowych oraz źródeł ich pochodzenia. Omówiono w nim bilans jednostki gospodarczej, podział i funkcjonowanie kont bilansowych wraz ze sposobem poprawy błędów księgowych oraz zasady łączenia i dzielenia kont. Podane zostały zasady funkcjonowania kont niebilansowych, omówiono pojęcie wyniku finansowego i metody jego ustalania oraz ewidencji na kontach ksiąg pomocniczych. Ponadto ujęto w podręczniku wykaz kont księgi głównej utworzony na potrzeby szkolne, który jest wykorzystywany do deklaracji dowodów księgowych. Znajdują się w nim przykłady rozwiązania zadań wraz z wypełnionymi dokumentami księgowymi oraz ćwiczenia do samodzielnego wykonania, które pozwalają na utrwalenie praktycznych umiejętności w czasie realizacji tematu.
S
Szczegóły
  • RRecenzje
  • Podręcznik
  • ZASADY RACHUNKOWOŚCI FINANSOWEJ Kwalifikacja A.36, Stan prawny na 1 maja 2019 roku
4.4/5 ( 49 ocen )
    5
    37
    4
    4
    3
    4
    2
    1
    1
    3
imię, nazwisko lub nick:
Twoja ocena:
Twoja recenzja:
Wprowadź tekst z obrazka:

W przypadku naruszenia Regulaminu Twój wpis zostanie usunięty.

Uwaga!!! Nie jesteś zalogowany. zaloguj się by zgłosić recenzję do konkursu i mieć szansę na wygraną w cotygodniowym plebiscycie!

klaudia

  • 9-09-2019
  • 12:46

do dUpy z tą książką

Czy recenzja była pomocna?

Ciekawe pomysły Gandalfa

  • Podręcznik przeznaczony do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych, realizujący treści materiału zawartego w pierwszej części kwalifikacji T.15.1 (Planowanie i ocena żywienia). Obejmuje tematy dotyczące znaczenia racjonalnego żywienia i zdrowia człowieka, roli składników...

  • Podręcznik przeznaczony do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych, realizujący treści materiału zawartego w pierwszej części kwalifikacji T.15.1 (Planowanie i ocena żywienia). Obejmuje tematy dotyczące wartości energetycznej pożywienia, wartości odżywczych produktów...

  • W tym podręczniku akademickim przedstawione zostały wszystkie zagadnienia, które stanowią podstawową wiedzę z zakresu rachunkowości zarządczej. Prezentowane rozwiązania teoretyczne zostały zilustrowane odpowiednio dobranymi przykładami empirycznymi, rozwiązanymi krok po kroku. Autor zaprezentował...

  • Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych realizujący treści z zakresu części 1 kwalifikacji T.15 (Planowanie i ocena żywienia). Prezentuje wiedzę i uczy umiejętności potrzebnych do komponowania diety w zależności od potrzeb różnych grup ludności, zasad planowania...

  • Podręcznik obejmuje wszystkie hasła programu nauczania przedmiotu `Zasady rachunkowośc`i realizowanego w ramach zawodów: technik ekonomista, technik handlowiec i technik rachunkowości. Podręcznik został dopuszczony do użytku szkolnego przez Ministra Edukacji Narodowej i wpisany do wykazu MEN...

  • Podręcznik w wersji dla ucznia dopuszczony do użytku szkolnego przez ministra właściwego do spraw oświaty i wychowania i wpisany do wykazu podręczników przeznaczonych do kształcenia w zawodach do nauczania zawodu technik ekonomista, technik handlowiec i technik rachunkowości na poziomie technikum i...