Wyroby cukiernicze Tom II. Technologie produkcji cukierniczej. Podręcznik część 1. technik technologii żywności, cukiernik Kwalifikacja T.4 / Magdalena Kaźmierczak WSiP Wydawnictwa Szkolne i
Ulubione
Kategorie

Wyroby cukiernicze Tom II. Technologie produkcji cukierniczej. Podręcznik część 1. technik technologii żywności, cukiernik Kwalifikacja T.4

podręcznik

Wyroby cukiernicze Tom II. Technologie produkcji cukierniczej. Podręcznik część 1. technik technologii żywności, cukiernik Kwalifikacja T.4 - opis produktu:

Podręcznik do nauki zawodów technik technologii żywności na poziomie technikum i cukiernik na poziomie szkoły zawodowej w zakresie kwalifikacji T4 (Produkcja wyrobów cukierniczych). Przedstawia zasady bezpiecznego funkcjonowania zakładu cukierniczego, a także wyczerpująco omawia typowe wyroby ciastkarskie. Każdy rodzaj produktu uczeń ma szansę wykonać samodzielnie, korzystając z gotowego przepisu i procedur, które często uwzględniają różnice w wyposażeniu szkolnych pracowni.

Kontrolę umiejętności praktycznych wspomagają tabele z zestawieniem wad, które powstały w wyrobach na skutek błędów najczęściej popełnianych w procesie produkcji. Pytania na zakończenie rozdziałów sprawdzają nie tylko wiedzę, ale także zachęcają do doskonalenia umiejętności.

OD 2014 PODRĘCZNIKI DO KSZTAŁCENIA ZAWODOWEGO Z WYDAWNICTWA REA ZOSTAJĄ WYDAWANE PRZEZ WSIP.
S
Szczegóły
  • RecenzjeRecenzje
  • Podręcznik
  • Wyroby cukiernicze Tom II. Technologie produkcji cukierniczej. Podręcznik część 1. technik technologii żywności, cukiernik Kwalifikacja T.4
4.6/5 ( 14 ocen )
    5
    11
    4
    1
    3
    1
    2
    1
    1
    0

Uwaga!!! Nie jesteś zalogowany. zaloguj się by zgłosić recenzję do konkursu i mieć szansę na wygraną w cotygodniowym plebiscycie!

imię, nazwisko lub nick:
Twoja ocena:
Twoja recenzja:
Wprowadź tekst z obrazka:

W przypadku naruszenia Regulaminu Twój wpis zostanie usunięty.

Podobał Ci się ten tytuł? Zainspirował Cię? A może nie zgadzasz sie z autorem, opowiedz nam o tym, opisz swoje doznania związane z lekturą.

Ciekawe pomysły Gandalfa

  • W części teoretycznej pracowni skrótowo przypomniano wiadomości dotyczące produkcji wyrobów cukierniczych. Wskazano najczęściej występujące wady gotowych produktów i półproduktów oraz błędy do nich prowadzące. Karty pracy zawierają bogactwo zadań praktycznych, które uczeń może wykonać w pracowni...

  • Podręcznik do nauki:   * posługiwania się sprzętem i aparaturą kontrolno-pomiarową stosowaną w magazynach surowców cukierniczych,   * dobierania maszyn, urządzeń i drobnego sprzętu cukierniczego do produkcji wyrobów cukierniczych,   * dobierania urządzeń do ich przechowywania,   *...

  • Podręcznik do nauki zawodów technik technologii żywności na poziomie technikum i cukiernik na poziomie szkoły zawodowej w zakresie kwalifikacji T4 (Produkcja wyrobów cukierniczych). Przedstawia zasady bezpiecznego funkcjonowania zakładu cukierniczego, a także wyczerpująco omawia typowe wyroby...

  • Podręcznik przeznaczony dla uczniów szkół kształcących w zawodzie technik technologii żywności w technikach i szkołach policealnych. Dopuszczony do użytku szkolnego w 2012 roku. Spis treści Rozdział 1. Przetwórstwo mięsne 1.1. Mięso jako surowiec do przetwórstwa 1.2. Ubój zwierząt...

  • Podręcznik przeznaczony dla uczniów szkół kształcących w zawodzie technik technologii żywności w technikach i szkołach policealnych. Dopuszczony do użytku szkolnego w 2011 roku. Spis treści Rozdział 1. Przetwórstwo zbożowe 1.1. Asortyment przetwórstwa zbożowego 1.2. Surowce podstawowe...

  •  Książka stanowi pierwszą część nowego 5-tomowego wydania monografii pt. BUDOWNICTWO OGÓLNE, w którym uwzględniono zmiany, jakie w ostatnich latach dokonały się w budownictwie. Tom pierwszy zawiera wiadomości na temat materiałów i wyrobów budowlanych, ich właściwości i zastosowania.  Spis...