Wartość odżywcza wybranych produktów spożywczych i typowych potraw

podręcznik

Wydawnictwo PZWL
  • Dostępność niedostępny

Opis produktu:

Książka zawiera dane o wartości ener­getycznej i zawartości składników odżyw­czych (białko, tłuszcz, węglowodany, błonnik pokarmowy) w produktach spoży­wczych i potrawach, wyrażone w 100 g produktu jadalnego i w 100 g potrawy gotowej do spożycia.

Obecne wydanie zawiera nowe składniki odżywcze: kwasy tłuszczowe jednonienasycone i wielonienasycone, cholesterol, sacharozę, a także rozsze­rzono asortyment produktów i potraw.
Książka przeznaczona jest zarówno dla ludzi zdrowych, jak i chorych, którzy po­winni przestrzegać zaleceń dietetycznych.
S
Szczegóły
Dział: Podręczniki szkolne
Wydawnictwo: PZWL
Oprawa: miękka
Okładka: miękka

RECENZJE - Podręcznik - Wartość odżywcza wybranych produktów spożywczych i typowych potraw

4.3/5 ( 14 ocen )
  • 5
    8
  • 4
    4
  • 3
    0
  • 2
    2
  • 1
    0