Wartość odżywcza wybranych produktów spożywczych i typowych potraw
podręcznik
Wydawnictwo PZWL |
- Dostępność niedostępny
Opis produktu:
Książka zawiera dane o wartości energetycznej i zawartości składników odżywczych (białko, tłuszcz, węglowodany, błonnik pokarmowy) w produktach spożywczych i potrawach, wyrażone w 100 g produktu jadalnego i w 100 g potrawy gotowej do spożycia.Obecne wydanie zawiera nowe składniki odżywcze: kwasy tłuszczowe jednonienasycone i wielonienasycone, cholesterol, sacharozę, a także rozszerzono asortyment produktów i potraw.
Książka przeznaczona jest zarówno dla ludzi zdrowych, jak i chorych, którzy powinni przestrzegać zaleceń dietetycznych.
Szczegóły | |
Dział: | Podręczniki szkolne |
Wydawnictwo: | PZWL |
Oprawa: | miękka |
Okładka: | miękka |