Towaroznawstwo i przechowywanie żywności. Zeszyt ćwiczeń. Kwalifikacja T.6. Sporządzanie potraw i napojów. Podręcznik do nauki zawodu kucharz, technik żywienia i usług gastronomicznych

podręcznik

Wydawnictwo ab format
  • Dostępność niedostępny

Opis produktu:

Ćwiczenia pomogą uczniom przygotować się do egzaminu z kwalifikacji T6. Sporządzanie potraw i napojów. Są świetnym powtórzeniem wiedzy i umiejętności obejmującym ocenę jakości żywności, ocenę towaroznawczą, ocenę organoleptyczną, klasyfikację żywności pod względem wartości odżywczej, trwałości, pochodzenia, jak i zastosowania kulinarnego oraz z zakresu metod utrwalania i znakowania środków spożywczych. Proponowane zadania utrwalają zasady dobrych praktyk przechowywania żywności, których przestrzeganie zachowuje jakość zdrowotną sporządzanych potraw i napojów.

Dla nauczycieli są pomocą dydaktyczną, mogą też stać się inspiracją do opracowania własnych ćwiczeń.

Na końcu każdego rozdziału zbioru ćwiczeń znajduje się słowniczek ABC wyjaśniający trudniejsze terminy użyte w zadaniach.
S
Szczegóły
Dział: Podręczniki szkolne
Wydawnictwo: ab format
Oprawa: miękka

RECENZJE - Podręcznik - Towaroznawstwo i przechowywanie żywności. Zeszyt ćwiczeń. Kwalifikacja T.6. Sporządzanie potraw i napojów. Podręcznik do nauki zawodu kucharz, technik żywienia i usług gastronomicznych

4.6/5 ( 7 ocen )
  • 5
    4
  • 4
    3
  • 3
    0
  • 2
    0
  • 1
    0