Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. Część 3. Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i gospodarstwa domowego, kucharz
podręcznik
Wydawnictwo WSiP Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne |
- Dostępność niedostępny
Opis produktu:
Książka jest przeznaczona dla uczniów technikum, zawód: technik żywienia i gospodarstwa domowego, kucharza.Omówiono w niej potrawy półmięsne oraz ocenę towaroznawczą i zastosowanie w technologii gastronomicznej drobiu, dzikiego ptactwa, ryb, używek oraz napojów alkoholowych i bezalkoholowych. Podano zasady serwowania potraw, posiłków i napojów oraz sporządzania potraw kuchni polskiej, regionalnej i kuchni innych narodów, a także potraw dietetycznych.
Szczegóły | |
Dział: | Podręczniki szkolne |
Wydawnictwo: | WSiP Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne |
Oprawa: | miękka |