SPRAWDŹ STATUS ZAMÓWIENIA
POMOC I KONTAKT
Ulubione
Kategorie

Sporządzanie potraw i napojów. Kwalifikacja HGT.02/TG.07. Część 1. Podręcznik do nauki zawodu kucharz, technik żywienia i usług gastronomicznych

Po podstawówce, szkoła branżowa I stopnia

O Akcji

Akcja Podziel się książką skupia się zarówno na najmłodszych, jak i tych najstarszych czytelnikach. W jej ramach możesz przekazać książkę oznaczoną ikoną prezentu na rzecz partnerów akcji, którymi zostali Fundacja Dr Clown oraz Centrum Zdrowego i Aktywnego Seniora. Akcja potrwa przez cały okres Świąt Bożego Narodzenia, aż do końca lutego 2023.
Dowiedz się więcej
  • Promocja
    image-promocja

Opis produktu:

Podręcznik do kwalifikacji TG.07 (Sporządzanie potraw i napojów) został starannie opracowany, zgodnie z podstawą programową 2017, aby kompleksowo pokryć materiał potrzebny do kwalifikacji HGT.02 (Przygotowanie i wydawanie dań) zgodnej z podstawą programową 2019. Stanowi on cenny przewodnik dla uczniów kształcących się w zawodzie kucharza lub technika żywienia i usług gastronomicznych, przekazując wiedzę w sposób zrozumiały i dostosowany do wieku odbiorcy.

Podręcznik rozpoczyna omawianie zagadnień związanych z BHP, skupiając się na zasadach bezpiecznej pracy na stanowisku kucharza. Następnie wprowadza w kwestie ekonomiczne, prezentując najważniejsze postanowienia prawa pracy oraz umowy o pracę. Dzięki temu uczniowie mogą zrozumieć aspekty związane z zatrudnieniem w branży gastronomicznej, ale także zdobyć wiedzę dotyczącą zakładania własnej działalności gospodarczej.

W podręczniku szczegółowo zostało opisane wyposażenie poszczególnych typów lokali gastronomicznych, co jest niezwykle istotne dla kucharzy i techników żywienia, aby mogli efektywnie pracować w różnych środowiskach.

Kolejnym ważnym tematem poruszanym w podręczniku są kwestie związane z kondycją psychiczną pracownika i jego kulturą osobistą. Autorka tłumaczy, jak te aspekty są ważne w pracy w branży gastronomicznej i jak wpływają na efektywność oraz jakość usług.

Podręcznik jest napisany w sposób zrozumiały i dostosowany do poziomu zrozumienia uczniów, zawiera podstawową terminologię techniczną używaną w branży gastronomicznej. W przypadku terminów obcojęzycznych, została wskazana ich poprawna wymowa. Słowniczek zawiera najważniejsze terminy i pojęcia branżowe w językach polskim, angielskim i niemieckim, co stanowi cenny dodatek dla uczniów przygotowujących się do pracy w międzynarodowym środowisku.

Podsumowując, podręcznik jest kompleksowym i zrozumiałym przewodnikiem dla uczniów kształcących się w zawodzie technik hotelarstwa, dostarczając wiedzy zarówno teoretycznej, jak i praktycznej, niezbędnej w branży gastronomicznej.
S
Szczegóły
Dział: Podręczniki szkolne
Kategoria: liceum i technikum,  klasa 1 po podstawówce,  przedmioty zawodowe,  podręcznik,  klasa 2 po podstawówce,  przedmioty zawodowe,  podręcznik,  szkoły branżowe I stopnia,  klasa 1 po podstawówce,  przedmioty zawodowe,  podręcznik
Wydawnictwo: WSiP Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne
Oprawa: miękka
Okładka: miękka
Rok publikacji: 2018
Liczba stron: 456
Nr dopuszczenia: 1.14./2018

Sprawdź artykuły papiernicze

Zeszyt A5 60 kartek linia Trends Girls Interdruk  Artykuł biurowy 2,34 zł
Dodaj do koszyka
Zeszyt A5 60 kartek linia Trends Boys Interdruk  Artykuł biurowy 2,36 zł
Dodaj do koszyka
Korektor Dominic 5mm x 8m Fandy  Artykuł biurowy 4,61 zł
Dodaj do koszyka
Długopis Round Stick Exact niebieski 4 sztuki BiC  Artykuł biurowy 7,11 zł
Dodaj do koszyka

RECENZJE - Podręcznik - Sporządzanie potraw i napojów. Kwalifikacja HGT.02/TG.07. Część 1. Podręcznik do nauki zawodu kucharz, technik żywienia i usług gastronomicznych, Po podstawówce, szkoła branżowa I stopnia

Zaloguj się i napisz recenzję - co tydzień do wygrania kod wart 50 zł, darmowa dostawa i punkty Klienta.

4.4/5 ( 9 ocen )
  • 5
    6
  • 4
    2
  • 3
    0
  • 2
    1
  • 1
    0

Wpisz swoje imię lub nick:
Oceń produkt:
Napisz oryginalną recenzję: