SPRAWDŹ STATUS ZAMÓWIENIA
POMOC I KONTAKT
Ulubione
Kategorie

Sporządzanie potraw i napojów. Kwalifikacja HGT.02/TG.07. Część 2. Podręcznik nauki do zawodu kucharz, technik żywienia i usług gastronomicznych

O Akcji

Akcja Podziel się książką skupia się zarówno na najmłodszych, jak i tych najstarszych czytelnikach. W jej ramach możesz przekazać książkę oznaczoną ikoną prezentu na rzecz partnerów akcji, którymi zostali Fundacja Dr Clown oraz Centrum Zdrowego i Aktywnego Seniora. Akcja potrwa przez cały okres Świąt Bożego Narodzenia, aż do końca lutego 2023.
Dowiedz się więcej
  • Promocja
    image-promocja

Opis produktu:

Podręcznik do kwalifikacji TG.07 (Sporządzanie potraw i napojów) został doskonale dopasowany do wymogów podstawy programowej 2017 kształcenia w zawodach kucharz i technik żywienia i usług gastronomicznych. Co ważne, pokrywa również materiał potrzebny do kwalifikacji HGT.02 (Przygotowanie i wydawanie dań) zgodnej z podstawą programową 2019, co czyni go niezwykle wszechstronnym i przydatnym źródłem wiedzy dla uczniów o różnych programach nauczania.

W podręczniku szczegółowo omówiono zagadnienia związane z kwalifikacją TG.07, koncentrując się na grupach surowców i ich przetwarzaniu podczas przygotowywania produktów i półproduktów gastronomicznych. Metoda przekazywania wiedzy wybrana przez autorkę jest szczególnie efektywna, umożliwiając uczniom zdobycie kompleksowej i niezbędnej informacji o danym surowcu oraz jego wykorzystaniu kulinarnym.

Warto podkreślić, że podręcznik oddziela część teoretyczną od ćwiczeń praktycznych, co ułatwia uczniom przygotowanie się do poszczególnych części egzaminu potwierdzającego kwalifikację w zawodzie. Dzięki temu uczniowie mogą lepiej zrozumieć i utrwalić zdobytą wiedzę, co ma kluczowe znaczenie dla skutecznego zrozumienia i opanowania materiału.

Podręcznik został napisany językowo i merytorycznie z myślą o wieku odbiorcy, dzięki czemu jest łatwy w zrozumieniu i przyswajaniu. Obecność podstawowej terminologii technicznej stosowanej w branży gastronomicznej oraz wskazanie poprawnej wymowy terminów obcojęzycznych to doskonały dodatek, który ułatwia komunikację i poruszanie się w międzynarodowym środowisku.

Podsumowując, podręcznik jest kompleksowym i dostosowanym do potrzeb uczniów źródłem wiedzy na temat sporządzania potraw i napojów, które znajduje zastosowanie zarówno w zawodzie kucharza, jak i technika żywienia i usług gastronomicznych. Jego zrozumiały język, liczne przykłady i wykazy terminów czynią go nieocenionym narzędziem zarówno na zajęciach teoretycznych, jak i praktycznych.
S
Szczegóły
Dział: Podręczniki szkolne
Kategoria: liceum i technikum,  klasa 1 po podstawówce,  przedmioty zawodowe,  podręcznik,  klasa 2 po podstawówce,  przedmioty zawodowe,  podręcznik,  szkoły branżowe I stopnia,  klasa 1 po podstawówce,  przedmioty zawodowe,  podręcznik
Wydawnictwo: WSiP Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne
Oprawa: miękka
Okładka: miękka
Rok publikacji: 2021
Wymiary: 170x240
Liczba stron: 680
Nr dopuszczenia: 1.16./2018

Sprawdź artykuły papiernicze

Zeszyt A5 60 kartek linia Trends Girls Interdruk  Artykuł biurowy 2,34 zł
Dodaj do koszyka
Zeszyt A5 60 kartek linia Trends Boys Interdruk  Artykuł biurowy 2,36 zł
Dodaj do koszyka
Korektor Dominic 5mm x 8m Fandy  Artykuł biurowy 4,61 zł
Dodaj do koszyka
Długopis Round Stick Exact niebieski 4 sztuki BiC  Artykuł biurowy 7,11 zł
Dodaj do koszyka

RECENZJE - Podręcznik - Sporządzanie potraw i napojów. Kwalifikacja HGT.02/TG.07. Część 2. Podręcznik nauki do zawodu kucharz, technik żywienia i usług gastronomicznych

Zaloguj się i napisz recenzję - co tydzień do wygrania kod wart 50 zł, darmowa dostawa i punkty Klienta.

4.6/5 ( 7 ocen )
  • 5
    6
  • 4
    0
  • 3
    0
  • 2
    1
  • 1
    0

Wpisz swoje imię lub nick:
Oceń produkt:
Napisz oryginalną recenzję: